Ελλάδα

Χαλκιδική: Στο σφυρί ξανά το ακίνητο-φιλέτο της Mouzenidis Travel – Η τιμή εκκίνησης

Στο ηλεκτρονικό σφυρί βγαίνει ξανά το ακίνητο της Mouzenidis Travel Α.Ε. που βρίσκεται στον δήμο Νέας Προποντίδας της Χαλκιδικής, καθώς ο πρώτος πλειστηριασμός στις 15 Φεβρουαρίου δεν καρποφόρησε λόγω ελλείψει πλειοδοτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Ο επαναληπτικός ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το ακίνητο-φιλέτο του ιδρυτή της εταιρείας, Μπόρις Μουζενίδη, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 560.000 ευρώ.  Πρόκειται για αγροτεμάχιο με το επ’ αυτού διώροφο κτίριο στην θέση «ΠΟΡΤΕΣ» του Αγίου Μάμα, ενώ επισπεύδουσα είναι η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΟΝ και όχι κάποια τράπεζα ή εταιρεία διαχείρισης δανείων.

Σημειώνεται ότι η διώροφη οικοδομή κατασκευάστηκε με άδεια, η οποία εκδόθηκε το 1979 και περιήλθε στην κατοχή της Mouzenidis το 1991. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενώ στο πίσω μέρος του οικοπέδου υπάρχει ελαιώνας.

H περιοχή

Όπως αναφέρουν και οι εκτιμητές στην έκθεσή τους, το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή «Πόρτες» του Αγ. Μάμα, βορειοανατολικά της νέας ΕΟ Μουδανιών Κασσάνδρας. Η περιοχή είναι επίπεδη αρχικά ήταν αγροτική, σήμερα δε παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη καθώς στην νοτιοδυτική πλευρά της ΕΟ και έως την ακτή Θερμαικού έχουν ανοικοδομηθεί σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών, ενώ εκατέρωθεν της οδού εγκαταστάθηκαν δεκάδες εμπορικές επιχειρήσειςσχετιζόμενες με τον τουρισμό ή με κατασκευές. Απέχει 5χλμ περίπου απο τα Ν. Μουδανιά που είναι η έδρα του δήμου.

Το γήπεδο είναι ιδιαίτερα επίμηκες με πρόσωπο νοτιοδυτικά στην παράπλευρη της νέας οδού σε πλευρά 36,50μ, ενώ έχει βάθος 202,30μ και γειτνιάζει με άλλα αγροτεμάχια. Είναι γενικά επίπεδο, περιφραγμένο και στο μέσο του περίπου έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο στεγαζόμενο με κεραμοσκεπή, που στέγαζε λειτουργίες της επιχείρησης. Στο τμήμα απο την οδό μέχρι 35μ περίπου πίσω απο το κτίριο και σε έκταση 4 στρ. περίπου έχει ασφαλτοστρωθεί και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων. Στην περιοχή αυτή έχουν κατασκευαστεί και κάποια στέγαστρα στάθμευσης επιβατηγών αυτοκινήτων.

Η καθοδική πορεία του ομίλου

Από τη δεκαετία του 1990, ο τουριστικός όμιλος του Μπόρις Μουζενίδης αποτελούσε τον σημαντικότερο tour operator στον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη χώρα μας.  Ωστόσο, από την άνοιξη του 2021 που πέθανε ο ιδρυτής του ομίλουάρχισε η καθοδική του πορεία, με αποκορύφωμα την πτώχευση του. Ο όμιλος προσπάθησε να κρατηθεί όρθιος παρά τις μεγάλες οικονομικές της υποχρεώσεις κυρίως σε προμηθευτές αλλά δεν τα κατάφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Mouzenidis Travel περιλάμβανε τουριστικό πρακτορείο, ενοικίαση και management ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, παιδικές κατασκηνώσεις, εμπορικό κέντρο, κατασκευαστική εταιρεία και μικρού μεγέθους αεροπορική εταιρεία, την Ellinair.

thesstoday.gr

Back to top button