Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

travel.gr: Τα τοπικά πιάτα της Καστοριάς και οι τοπ διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε (αφιέρωμα – φωτογραφίες)

Στην Καστοριά, με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, παραδοσιακά πιάτα σμίγουν αρμονικά με gourmet γεύσεις, προσφέροντας απολαύσεις που ικανοποιούν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ
Δεν είναι μόνο τα κλασικά κεφτεδάκια μακάλο (σάλτσα με αλεύρι, ντομάτα και σκόρδο), τα φημισμένα φασόλια γίγαντες και το γριβάδι στον ταβά, είναι και σύγχρονα πιάτα με γεύση και αισθητική, που έχουν ως βάση τους ντόπια προϊόντα, τυριά και κρέατα. Εννοείται ότι όλα τα πιάτα επιβάλλεται να συνοδεύονται με τοπικό τσίπουρο και κρασί, για ολοκλήρωση της γαστρονομικής εμπειρίας.
Βρεθήκαμε στην Καστοριά και ζητήσαμε από τέσσερα δημοφιλή γαστρονομικά στέκια, να μας προτείνουν αγαπημένα τους πιάτα με έντονο τοπικό χρώμα, άρωμα και γεύση. Τα δοκιμάσαμε και σας τα παρουσιάζουμε.
«Πασατέμπος» – «Καλντερίμι» – «Δώδεκα μήνες στην Κουζίνα» – «Ψαροταβέρνα στου Ψαρά»
Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα στο travel.gr

 

 

 

 

Back to top button