ΑθλητικάΚαστοριά

Χρήστος Γκέγκας: “Εμείς ορίζουμε τις τύχες της ομάδας”

Πέντε στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, πέντε για την Καστοριά «τελικοί» και το Kastoras Football κατάφερε να εισχωρήσει στα άδυτα των αποδυτηρίων για να πάρει «μυρωδιά» του κλίματος που επικρατεί στο καστοριανό συγκρότημα λίγο πριν πριν τον πρώτο «τελικό» κόντρα στη Χανιώτη.
Βλέπεται, η ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Μακεδονικό Φούφα θορύβησε πολλούς, έφερε γκρίνια, γκάζια και σκληρή κριτική και το πρώτο μου μέλημα ήταν να ρωτήσω τον αρχηγό Χρήστο Γκέγκα αν όλα τα παραπάνω επηρέασαν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του:
«Το κλίμα που επικρατεί είναι καθαρά ότι κλείνουμε τα αυτιά σε όλα όσα ακούμε και όλοι είμαστε προσηλωμένοι για το ματς με τη Χανιώτη και πεπεισμένοι για τη νίκη. Ούτως ή άλλως κάθε φορά που η ομάδα έχει ηττηθεί πάντα έχει βγάλει αντίδραση με θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι, οπότε και τώρα ο στόχος είναι η νίκη και αυτό επικρατεί στα αποδυτήρια».
Η επομένη μου ερώτηση, στον 26χρονο Καστοριανό αμυντικό μέσο, εύλογη… Πίεση ή άγχος, υπάρχει;
«Όχι δεν υπάρχει, δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, το μόνο που υπάρχει είναι ότι ακόμα εμείς ορίζουμε τις τύχες της ομάδας όσο παραμένουμε σε θέση ισχύος».
Δύσκολο όμως το ματς κόντρα στη Χανιώτη, του υπενθύμισα, μια ομάδα που πραγματοποιεί από το μεταξύ μας ματς του πρώτου γύρου, στις 15 του Γενάρη και δη την 9η αγωνιστική, πρωταθληματική πορεία και έχει βλέψεις ακόμη και για… τη δεύτερη θέση:
«Εννοείται πως είναι δύσκολο, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Δύσκολα θεωρητικά ήταν και τα ματς με τον Πιερικό και το Αγγελοχώρι και εύκολα με τον Εδεσσαϊκο και τον Φούφα, και τον απολογισμό τον είδαμε… Όπως και να έχει το σύνθημα είναι ένα ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ την Κυριακή, σε ένα ματς που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θα παίξουν ρόλο ούτε οι τακτικές ούτε τίποτα, τώρα παίζει ρόλο αν μπορείς και αν το θέλεις!».
Τέλος, για επίλογο, κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να βρεθεί στο γήπεδο και να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών όσο ποτέ μέσα στη χρόνια, όχι όμως μόνο στο μεθαυριανό ματς, που όπως το χαρακτήρισε είναι το πιο κρίσιμο μέχρι το επόμενο, αλλά και… σε όλα τα υπόλοιπα μέχρι τη λήξη της σεζόν.
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Football

 

 

 

 

 

 

Back to top button