Ελλάδα

“Υπερασπίσου το νερό”: Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους (εικονες-βίντεο)

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ενώνουν τις φωνές σε μια μοναδική συναυλία, δίνοντας “το παρών” στην κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη συναυλία για το νερό βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην πλατεία Αριστοτέλους, με πλήθος κόσμου να τραγουδάει μαζί με τους αγαπημένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Την σκηνή άνοιξε η Φωτεινή Βελεσιώτου με το τραγούδι “δεν λες κουβέντα”, ενώ τόνισε πως «ο αγώνας για το νερό είναι ο αγώνας για την ίδια μας την ζωή».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το νερό κινδυνεύει. Σε μία κρίσιμη στιγμή, τον Μάιο του 2014, πάνω από 200.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε δημοψήφισμα, με το συντριπτικό ποσοστό (98%) να τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ακυρώνοντας την πώλησή της. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας που κορυφώθηκε με τις ιστορικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (2022), με τις οποίες κρίθηκε αντισυνταγματική η ένταξη των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο. Ο κίνδυνος όμως της ιδιωτικοποίησης επανέρχεται» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Τη συναυλία διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η επανακινητοποίηση όλων, για την υπεράσπιση και διαφύλαξη του αγαθού ωφέλειας, το οποίο «από το 2008 έχει μπει στο στόχαστρο και επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί», όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Η συναυλία συγκέντρωσε περισσότερους από 60 εθελοντές «και η πλειονότητά τους δεν ανήκει σε κάποια συλλογικότητα».

Δείτε φωτογραφίες:

thesstoday.gr

Back to top button