Ελλάδα

Φυλλάδια με τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μοιράζουν επιζώντες στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Κρατώντας άσπρα φυλλάδια που είναι γραμμένα όλα τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, περιμένει στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης το επιβατικό τρένο από Αθήνα, ο Άγγελος, ο οποίος έσωσε 10 άτομα από την τραγωδία και ο κ. Κωνσταντινίδης, όπου έχασε την γυναίκα του.

57 ονόματα. Για αυτούς οι δύο επιζώντες, βρέθηκαν σήμερα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μιλήσουν στους επιβάτες του τρένου που έρχεται από Αθήνα, για τα θύματα του δυστυχήματος και να μοιράσουν φυλλάδια με το ποιοι ήταν, καθώς σύμφωνα με τον Άγγελο, δεν πρόκειται απλά για αριθμούς νεκρών.

«Ήρθαμε εδώ να μπορέσουμε κάποια φυλλάδια  τα οποία μιλούν για τον κάθε άνθρωπο προσωπικά. Δεν ήταν απλά 57 άτομα. Ήταν ο Ιορδάνης, η Αναστασία, ο Δημήτρης… Όλοι είχαν όνομα. Αλλά είναι τα 57 δικά μας παιδιά. Αισθάνομαι άσχημα, δεν έχουν περάσει καν 40 μέρες. Τα τρένα ξεκίνησαν κανονικά, ενώ δεν είναι ασφαλή. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Δεν σέβονται τους νεκρούς» είπε ο Άγγελος σε δηλώσεις του.

Για συρμό θανάτου που συνεχίζει να κινείται πάνω στις γραμμές έκανε λόγο ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχασε την γυναίκα του στο μοιραίο τρένο της 28ης Φεβρουαρίου. «Τα συστήματα δεν είναι ολοκληρωμένα, ξεκίνησε πάλι ο συρμός του θανάτου που συνεχίζει να κινείται πάνω στις γραμμές. Θέλουμε να μπορέσουμε τα φυλλάδια σε αυτούς που ανέβηκαν από επιλογή σε αυτό το φέρετρο. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη».

Δείτε τα φυλλάδια που μοίρασαν:

Back to top button