Κόσμος

Ρωσία: Θα ενισχύσει την στρατιωτική της ισχύ στα βορειοδυτικά αφού η Φινλανδία εντάσσεται στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της ισχύ στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρουσκό, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Φινλανδία θα γίνει αύριο το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα η φινλανδική προεδρία.

Η Φινλανδία έχει σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία και με την ένταξή της στη Συμμαχία, τα χιλιόμετρα των συνόρων που μοιράζονται κράτη μέλη ου ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, σχεδόν θα διπλασιαστούν.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πέρυσι ότι η Ρωσία λαμβάνει «κατάλληλα αντίμετρα» και θα σχηματίσει 12 μονάδες και μεραρχίες στη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια.

Ο Γκρουσκό είπε στο RIA: «Θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας δυνατότητες στη δυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση. Σε περίπτωση που οι δυνάμεις και οι πόροι άλλων μελών του ΝΑΤΟ αναπτυχθούν στη Φινλανδία, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουμε αξιόπιστα τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας».

ΑΠΕ

Back to top button