Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Γιάννης Κορεντσίδης: Ξεκινούν οι εργασίες σε Γύρο Λίμνης, Πλατείες Μακεδονομάχων και Ειρήνης και ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού

Την έναρξη εργασιών για την ανάδειξη και προστασία του εσωτερικού Παραλίμνιου, την ανακατασκευή των Πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης, και την αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην πόλη της Καστοριάς, την Κορησό και το Μαυροχώρι, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ.

Πρόκειται για τρία μεγάλης σημασίας έργα για τον Δήμο Καστοριάς, που θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του 2023, με συνολικό προϋπολογισμό 6.695.000 ευρώ και χρηματοδότηση από τα προγράμματα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.No photo description available.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Απριλίου θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καστοριάς με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ, βάσει των προτάσεων των Προέδρων της κάθε Κοινότητας.

Τέλος του Απριλίου επίσης, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον νέο ανάδοχο για το έργο της ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, για να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι εργασίες με προτεραιότητα τις οδούς Γράμμου και Αθανασίου Διάκου, όπου μετά την τοποθέτηση των αγωγών να γίνει και η ασφαλτόστρωση. Το έργο στη συνέχεια Θα προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της πόλης.

«Έως το τέλος του 2023 ο Δήμος μας θα έχει μία διαφορετική μορφή, με τα έργα τα οποία ήδη είναι σε εξέλιξη, αλλά και αυτά που ξεκινούν τώρα. Η προσπάθειά μας είναι αμείωτη για να παραδοθούν όλες αυτές οι υποδομές στους συμπολίτες μας το συντομότερο δυνατόν. Συνεχίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καστοριάς.May be an image of 2 people

Live: Η συνέντευξη τύπου του Γιάννη Κορεντσίδη (βίντεο)

Back to top button