Ελλάδα

«Τσιμπάνε» οι τιμές στα πασχαλινά είδη

Περιορισμένες θα είναι οι αγορές που θα κάνουν για το φετινό Πασχαλινό τραπέζι οι καταναλωτές. Οι τιμές στα περισσότερα πασχαλινά είδη και προϊόντα έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω του μεγάλου κόστους παραγωγής, αλλά και των υψηλών τιμών στις πρώτες ύλες.

Η λίστα με τα ψώνια για το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι μικρή με τις αγορές να περιορίζονται στα τελείως απαραίτητα.

«Θα ψωνίσουμε πολύ λίγα πράγματα γιατί δεν φθάνουν τα χρήματα , το τραπέζι για μια μικρή οικογένεια θα βγει πάνω από 100 ευρώ», «οι τιμές έχουν αυξηθεί παρά πολύ, σε εμάς φαίνονται απλησίαστες», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι πολίτες.

Στα κρεοπωλεία οι επαγγελματίες κρατούν στάση αναμονής μέχρι την οριστικοποίηση των τιμών στα αμνοερίφια, κάτι που αναμένεται να γίνει το Σάββατο του Λαζάρου. Την ίδια ώρα οι καταναλωτές έχουν στραφεί και σε άλλα είδη κρέατος.

Το κύμα ακρίβειας έχει συμπαρασύρει τα γλυκά και τα προϊόντα αρτοποιείων που αγοράζουμε παραδοσιακά την περίοδο του Πάσχα.

Στην Κοζάνη η κίνηση είναι μέχρι στιγμής περιορισμένη, αλλά από το Σάββατο που θα τεθεί σε ισχύ και το εορταστικό ωράριο αναμένεται να αυξηθεί. Στα καταστήματα παιχνιδιών είναι ήδη πιο έντονη, ωστόσο λόγω των τσιμπημένων τιμών οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι.

Στην Κομοτηνή έχει ξεκινήσει από τους καταναλωτές η έρευνα αγοράς και στο επίκεντρο είναι οι λαμπάδες και άλλα πασχαλινά δώρα.

Η κίνηση στην αγορά για το τραπέζι του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα.

ertnews.gr

Back to top button