Κόσμος

Ιστορικό ρεκόρ για το Toyota Yaris – H παραγωγή ξεπέρασε τα 10 εκατ. αυτοκίνητα

Depositphotos.com

Το Toyota Yaris, πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ στον τομέα της παραγωγής, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατασκευάσθηκε το αυτοκίνητο που φέρει στο πλαίσιο του τον αριθμό 10 εκατομμύρια.

Πρόκειται για ένα Yaris GR SPORT, που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Toyota στη Γαλλία, όπου εδρεύει η παραγωγή Yaris στην Ευρώπη από το 2001. Το πολυβραβευμένο ιαπωνικό μοντέλο που βρίσκεται στη αγορά εδώ και σχεδόν 25 χρονιά είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία του για τις καινοτομίες που λάνσαρε.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Yaris στην Ευρώπη έφτασαν τις 5.155.506 μονάδες από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά Yaris το 1999. Το 2022, οι πωλήσεις του αντιπροσώπευαν πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη με 185.781 Yaris, 156.086 Yaris Cross και 5.392 GR Yaris, που αντιπροσωπεύουν το 8% του συνολικού τμήματος.

Το Yaris είναι ένα μοντέλο που κατασκευάζεται σε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Η αρχική παραγωγή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1999 στο εργοστάσιο Takaoka στο Aichi της Ιαπωνίας. Σήμερα, το Yaris παράγεται σε 10 χώρες: Ιαπωνία, Βραζιλία, Κίνα, Ταϊβάν, Ινδονησία, Μαλαισία, Πακιστάν, Ταϊλάνδη, Γαλλία και Τσεχία.

Στην Ευρώπη, η Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) παράγει το Yaris από το 2001 και το Yaris Cross από το 2021, την ίδια χρονιά που η Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) στο Kolin ξεκίνησε επίσης την παραγωγή Yaris για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για το μοντέλο. στην Ευρώπη. Η συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή της οικογένειας Yaris έφτασε τα 4,6 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022.

Βασικά εξαρτήματα του Yaris, όπως οι βενζινοκινητήρες και οι υβριδικοί ηλεκτρικοί κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων παράγονται επίσης τοπικά, στην Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP), η οποία προμηθεύει τόσο την TMMF όσο και την TMMCZ.

ΑΠΕ

Back to top button