Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Τραυματισμός ζαρκαδιού σε τροχαίο (βίντεο)

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε κληθεί σε τραυματισμό κάποιου άγριου ζώου , πού συνήθως είναι απο κάποια υπαιτιότητα που εμπλέκεται και ο άνθρωπος .
Το πρώτο που σκέπτεσαι είναι από τι προήρθε ο τραυματισμός ώστε να υπολογίσεις κατά προσέγγιση την κλινική κατάσταση ,λαμβάνοντας υπόψη και την μαρτυρία του ανθρώπου που ήταν η είναι στο σημείο δίνοντας και τις πρώτες οδηγίες συμπεριφοράς του απέναντι στο τραυματισμένο ζώο .
Από εκεί και μετά μια μεγάλη συναισθηματική φόρτιση στην εικόνα που θα αντιμετωπίσεις φτιάχνοντας πολλά σενάρια για το χειρισμό της , ειδοποιώντας παράλληλα ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή την σανίδα σωτηρίας, ώστε να είναι έτοιμοι για οιαδήποτε κατάσταση πού μπορεί να προκύψει .
Είναι ένα στοίχημα ζωής …. κάθε ζωή που πατάει στην Γη έχει ένα λόγο ύπαρξης δεν την χαρίζεις όταν μπορείς το ελάχιστο …
Αυτό το στοίχημα το κερδίζεις κοιτώντας ένα ζώο στα μάτια πού στέκεται ήσυχα μπρος στον πόνο και θάνατο , τότε οφείλεις να δείχνεις σεβασμό διατηρώντας την αξιοπρέπεια του ..
Δυστυχώς τα ζώα προσπαθούν να προσαρμοστούν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς άνθρωπος , ο ζωτικός τους χώρος συρρικνώνετε καθημερινά (ανεμογεννήτριες, ΦΒ πάρκα, δρόμοι και πυρκαγιές ) . Οι ανάγκες επιβίωσης μεγαλύτερες για τα ζώα σαν τροφοσυλλέκτες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και εντονότερη παρουσία κοντά σε ανθρώπινες δραστηριότητες.
ΥΓ.
Στο περιστατικό με το ατύχημα στο ζαρκάδι ,έλαβε μέρος η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (Ο.Α.Ε) του Αρκτούρου και η Δ/σης Δασών Καστοριάς , το ζώο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου για περίθαλψη.
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Back to top button