Καστοριά

Ταξίδι μαθητών του 1ου Γυμνασίου στη Ρουμανία (φ ωτογραφίες)

Η επίσκεψη στην Ρουμανία έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των συμμαθητών και συμμαθητριών τους από την Ρουμανία αλλά παράλληλα να γνωρίσουν μαθητές και μαθήτριες συνομηλίκους τους από διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρα και να επικοινωνήσουν σε ξένη γλώσσα που διδάσκονται στο σχολείο.
Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο συντονιστικό σχολείο της Ρουμανίας ” KONSTANTIN BRANCUSI” , σε αίθουσες του γυμνασίου γενικής κατεύθυνσης, ενός σχολείου 500 μαθητών.
Οι έξι μαθητές και μαθήτριες της παιδαγωγικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου μοιρασμένοι σε πέντε ευρωπαϊκές ομάδες κατασκεύασαν μακέτες για μια πράσινη πόλη χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά.

Με την επίσκεψη και επιμόρφωση σε Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο του Rovinari ολοκληρώθηκε η επίτευξη του στόχου γνωριμίας του περιβάλλοντος στην Ρουμανία.

Πραγματοποίησαν επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής κατοικίας

Ξεναγήθηκαν στην πόλη Targu Jiu ακολουθώντας την πορεία που σχηματίζουν στον δυτικό άξονα της πόλης τα γλυπτά του διάσημου γλύπτη Konstantin Brancusi με καταγωγή από την πόλη Targu Jiu. Τα τρία εμβληματικά γλυπτά είναι: η Στήλη του Απείρου, η Πύλη του Φιλιού και το Τραπέζι της Σιωπής

Η επίσκεψη στο Ορυχείο του Αλατιού έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς να περάσουν ευχάριστες στιγμές σε μια εικονική υπόγεια πόλη με όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας, καφέ, παιδική χαρά, γήπεδα, παγοδρόμιο, εκκλησία.

Από το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς
Η συντονίστρια του προγράμματος
Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου 

 

 

 

 

 

Back to top button