ΕλλάδαΚόσμος

Iσραήλ: Υπογραφή συμφωνίας 400 εκατ. δολαρίων με Ελλάδα για πώληση αντιαρματικών πυραύλων

Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία που προβλέπει την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Spike στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα το ποσό των 1,44 δισεκατομμυρίων σέκελ (400 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, αναφέρει το Reuters.

Οι πύραυλοι Spike παράγονται από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael.

«Αυτό το πρόγραμμα  προστίθεται σε μια σειρά συμφωνιών μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και της Ελληνικής Δημοκρατίας και δίνει έμφαση στη σταθερή εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας και μεταξύ των αμυντικών μας συστημάτων, καθώς και την κοινή μας δέσμευση για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant.

Σύμφωνα με την παρουσίαση στην ιστοσελίδα της, η ισραηλινή εταιρεία Rafael είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην εύρεση λύσεων άμυνας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για τον αέρα, τη γη, το νερό και το διάστημα. Οι καινοτομίες της βασίζονται στην εκτενή επιχειρησιακή εμπειρία και στην κατανόηση των αναγκών που προκύπτουν στη μάχη. Επιτρέπουν την ταχεία ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων σε περίπλοκες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας.

Μετάφραση : Μιχαέλα Λαμπρινίδου | ertnews.gr

Back to top button