Ελλάδα

Ημαθία: Βόλτα στις ανθισμένες ροδακινιές με… ταξί (φωτο)

Ήταν μια βροχερή Κυριακή του Απριλίου, όταν χτύπησε το τηλέφωνο της επικεφαλής του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ) Γιάννας Πιλιτσίδου και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άντρας από τη Θεσσαλονίκη, που την ενημέρωνε για την αυθόρμητη απόφασή του να επισκεφθεί την περιοχή, παρά τον μουντό καιρό, και να απολαύσει από κοντά τον φυσικό ροζ πίνακα με τις ανθισμένες ροδακινιές της περιοχής. Οι δράσεις του ΤΟΒ για τις ανθισμένες ροδακινιές είχαν ρίξει αυλαία, ωστόσο κ. Πιλιτσίδου δεν θέλησε ν’ αφήσει ανεκπλήρωτη την επιθυμία του άγνωστου σ’ αυτήν άνδρα και παρά το γεγονός ότι αρχικά μάλλον σάστισε, αμέσως σχεδίασε στο μυαλό της μια διαδρομή, που εκτελέστηκε με επιτυχία από επαγγελματία οδηγό ταξί.

«Μου τηλεφώνησε μέσα από το ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βέροια και μου εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί κοντά στις ανθισμένες ροδακινιές έστω και την ύστατη στιγμή», θυμάται η επικεφαλής του ΤΟΒ, εξηγώντας πώς απ’ αυτό το περιστατικό -σε συνδυασμό με ένα ακόμη που είχε προηγηθεί- φτάσαμε στη σύμπραξη του Οργανισμού με οδηγούς ταξί της περιοχής ώστε να μπορούν όλοι όσοι θέλουν ν’ απολαύσουν τη μαγεία της φύσης στην εύφορη γη της Ημαθίας.

«Καταλάβαινα από τον τόνο της φωνής αυτού του ανθρώπου πόσο σημαντικό ήταν να μην τον απογοητεύσω», τονίζει η επικεφαλής του ΤΟΒ, που αμέσως τηλεφώνησε στον πρόεδρο των οδηγών ταξί της περιοχής, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά. Μάλιστα, στην απορία του «πού θα βρούμε ανθισμένες ροδακινιές τώρα;», η κ. Πιλιτσίδου είχε τη λύση και τον κατηύθυνε στις περιοχές πάνω από τη συνοικία του Πανοράματος, στα ορεινά χωριά Κομνήνειο και Ραχιά. Έτσι κι έγινε και ο αναπάντεχος, από τους τελευταίους επισκέπτες/μάρτυρες του φαινομένου των ανθισμένων ροδακινιών στην Ημαθία, εκπλήρωνε λίγη ώρα αργότερα την επιθυμία του.

Το ταξί που σε πηγαίνει βόλτα στις ροδακινές στη ΒέροιαΤο ταξί που σε πηγαίνει βόλτα στις ροδακινές στη Βέροια / Φωτο: ΑΠΕ

«Φέτος δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά δρομολόγια (μόλις τρία), αφού η συμμαχία μας με τον ΤΟΒ έγινε λίγο καθυστερημένα», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών ταξί Βέροιας Θωμάς Περηφανόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πιλοτική εφαρμογή του νέου αυτού εγχειρήματος. Μάλιστα, όπως λέει, «την ερχόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε άμεσα τη δράση μας και πιο οργανωμένα και δεν θα αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο!».

Ο ΤΟΒ μαζί με τον σύνδεσμο ιδιοκτητών ταξί Βέροιας έχουν χαράξει δυο τουριστικές διαδρομές, χαμηλού κόστους, μέσα στις ανθισμένες ροδακινιές, με στάση 15 λεπτών, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν τα δέντρα από κοντά, να φωτογραφηθούν, να ζήσουν τη μαγεία του ροζ κάμπου. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από το κέντρο της Βέροιας και φτάνει έως το χωριό Μέση, με κόστος 10 ευρώ. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά και πάλι από το κέντρο της Βέροιας και με κατεύθυνση προς το χωριό Μέση, συνεχίζει ο οδηγός προς την Κουλούρα κι από εκεί προς το χωριό Άμμος. Το κόστος αυτής της διαδρομής ανέρχεται στα 20 ευρώ. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να περιμένει ώσπου να ανθίσουν και πάλι οι ροδακινιές για ν’ απολαύσει τις δυο αυτές διαδρομές καθισμένος/η αναπαυτικά στο ταξί κι αφήνοντας το βλέμμα του να χαθεί στο εκπληκτικό τοπίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα άτομα με αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας αφού ο συνεταιρισμός ιδιοκτητών ταξί Βέροιας διαθέτει το κατάλληλο όχημα για να εξυπηρετήσει.

Ελ. Αλ.

Back to top button