Καστοριά

Πάσχα 2020: “Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου” (βίντεο)

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο μακαριστός μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, τελεί τον Εσπερινό της Αγάπης στον καταθλιπτικά έρημο μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, ανήμερα του Πάσχα του 2020. Ο άλλοτε κατάμεστος μητροπολιτικός Ναός, ο ασφυκτικά γεμάτος με λαμπροφόρες ψυχές, στοιχειώνει τη μνήμη του συμπονετικού ποιμενάρχη. “Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου” θα εξομολογηθεί λίγη ώρα αργότερα.. “Να μη δώσει ο Θεός να το ξαναζήσω” συμπλήρωσε, ενώ δάκρυα αυλάκωσαν το φωτισμένο και ήρεμο πρόσωπό του .. και ο Θεός τον άκουσε.. δεν θα ξαναζούσε ποτέ ξανά ο καλοσυνάτος αρχιερέας του Θεού τέτοιο Πάσχα.. η καρδιά του αγαθού και πονόψυχου ιεράρχη δεν θα μπορούσε να αντέξει εκ νέου την ίδια δοκιμασία..
Ο αφόρητος πόνος του χωρισμού από το ποίμνιό του και η βαθύτατη θλίψη για την λαβωμένη Εκκλησία του Χριστού, όπως αποτυπώνονται στο βίντεο αυτό, ας είναι Παρακαταθήκη για όλους εμάς που μείναμε πίσω στη γη..
Αιωνία σου η μνήμη Πατέρα μας.. και εάν τα μάτια μας βουρκώνουν συνεχώς στη θύμησή σου, μη μας μαλώσεις.. αξίζεις το κάθε δάκρυ και τον κάθε αναστεναγμό.. όμως συγχώρα μας, διότι τελικά σταθήκαμε “μικροί και λίγοι” απέναντί σου και δεν σε “καταλάβαμε” σωστά…
Π. Νικόλαος Γιαννουσάς

 

Back to top button