ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα σενάρια για την παραμονή της Καστοριάς στη Γ’ Εθνική

Τα σενάρια για την εξασφάλιση της παραμονής της Καστοριάς στη Γ’ Εθνική κατηγορία δίνουν και παίρνουν… Πάμε να βάλουμε τα δεδομένα τα οποία έχουμε σε μια σειρά:
Δεδομένο 1ον: Η Καστοριά χρειάζεται 2 βαθμούς, αν η Ελασσόνα και ο Εδεσσαϊκός πετύχουν το απόλυτο των νικών, στις 2 τελευταίες αγωνιστικές, για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.
Δεδομένο 2ον: Να φέρει τα ίδια αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, με το πιο πιθανό σενάριο να χρειαστεί το 2Χ3, για να αποφύγει την 9η θέση.
Δεδομένο 3ον: Αν δεν καταφέρει να φέρει τα ίδια αποτελέσματα με την ομάδα του Κιλκίς τερματίζει 9η (με την προϋπόθεση του πρώτου δεδομένου) και περιμένει να δει αν θα είναι η χειρότερη 9η ομάδα σε βαθμολογική συγκομιδή από τους ομίλους 3 – 4 και 5.
Δεδομένο 4ον: Στον 3ο και στον 4ο όμιλο, έχοντας ξεκαθαρίσει ως προς τις ομάδες που υποβιβάζονται, η 9η είναι δεδομένο πως θα ανεβάσει τη συνολική της συγκομιδή άνω των 38 βαθμών, με μοναδικό ερωτηματικό τη Ζάκυνθο, στον 3ο, που αναμένεται να «πιάσει» τους 36.
Οπότε, κεντράρουμε, στον 5ο όμιλο, που πραγματικά γίνεται ένας μικρός χαμός, με τον Αλμυρό, τον Άρη Πετρούπολης, τον Άγιο Νικόλαο, το Κερατσίνι και την Αγία Παρασκευή να «μάχονται» μέχρι τελικής πτώσεως και να αναμένεται πως τουλάχιστον οι 2 από τις τρεις δε θα μπορέσουν να «ξεκολλήσουν» από τους 34 με 35 βαθμούς, με αποτέλεσμα η μία να υποβιβαστεί και η άλλη να τερματίσει 9η. Άρα η Καστοριά στο γαϊτανάκι της 9ης θέσης με μία νίκη και μια ισοπαλία μπορεί να σωθεί (υπό προϋποθέσεις της αρκεί και η μία νίκη)!
Βέβαια, όλα αυτά είναι σενάρια επί χάρτου, μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν και στο χορτάρι. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως… η ομάδα μας συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα της, κάνει το 2 στα 2 και δεν περιμένει από κανέναν και τίποτα. Αρκεί να το πιστέψει, όπως το πιστεύει κι ο κόσμος, με τις προβλέψεις να ομιλούν για μεγάλη μετακίνηση την μεθεπόμενη Κυριακή στην Κοζάνη.
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Football

Back to top button