Κόσμος

Βίντεο-ντοκουμέντο: «Βροχή» από σφαίρες έξω από το Ναό του Ευαγγελισμού στο Σουδάν

Πέπλο φόβου και ανασφάλειας σκεπάζει την ελληνική κοινότητα του Σουδάν. Κάποιοι μάλιστα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ναό του Ευαγγελισμού, απ΄όπου και η ΕΡΤ εξασφάλισε βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται οι σφαίρες να πέφτουν σαν βροχή.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου πλέον από παντού βγαίνουν καπνοί. Από τα παράθυρα από ότι βλέπουμε για λίγο γιατί δεν μπορείς να δεις ούτε να ανοίξεις πόρτες ούτε τίποτα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δυνητικά κινδυνεύουμε όλοι», δηλώνει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν Σάββας.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, με τον οποίο η ΕΡΤ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, σήμερα χτύπησε όλμος το σπίτι ενός Έλληνα χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Δύο ομογενείς όμως τραυματίστηκαν στον χώρο της ελληνικής κοινότητας και της εκκλησίας της Μητρόπολης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών.

«Χτυπάνε συνέχεια, είναι παλιό κτίριο με χοντρούς τοίχους και αντέχει δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα όμως. Δεν κυκλοφορεί κανίς έξω εκτός από τον στρατό. Ρεύμα, νερό δεν υπάρχει. Κάνουμε υπομονή», αναφέρει ο Μητροπολίτης.

Το Υπουργείο εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Σουδάν να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας, να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις και να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Back to top button