ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Για τον επόμενο στόχο της προετοιμάζεται η Ναταλία Βλαχοδήμου “γράφοντας” χιλιόμετρα σε άσφαλτο και κολυμβητήρια (ρεπορτάζ – φωτο)


Ο προορισμός αυτή τη φορά για την Καστοριανή αθλήτρια Ναταλία Βλαχοδήμου είναι η Ιταλία και ο αγώνας Ironman Italy Emilia Romagna που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αγώνα  τριάθλου full απόστασης Ironman που περιλαμβάνει 3800μετρα  κολύμβησης στη θάλασσα, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42 χιλιόμετρα τρέξιμο.
Ο αγώνας φιλοξενείται στο χωριό Cervia και εξελίσσεται κατά μήκος της παραθαλάσσιας περιοχής Emilia Romagna, πού βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα.

Σε δηλώσεις της στο ΦΟΥΙΤ αναφέρει: «Φέτος τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα στο τι πρέπει να κάνω στην προετοιμασία, καθώς έχω ήδη την εμπειρία του περσινού αγώνα. Παρόλα αυτά, κάθε προετοιμασία έχει τις απαιτήσεις της. Επίσης φέτος έχω την χαρά να  προπονούμαι με την Salonika Triathlon Team και καλούμαι να προσαρμοστώ κάπως στην καινούργια για εμένα προπονητική προσέγγιση. 
 Ο χρόνος για προπονήσεις είναι πολύ περιορισμένος μέσα στην εβδομάδα και το πρόγραμμα βγαίνει με αυστηρό προγραμματισμό καθώς σίγουρα δύο φορές τη βδομάδα έχω διπλές προπονήσεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν οδήγηση μιας ώρας για να ολοκληρωθούν. 
 Επίσης τα έξοδα είναι  πολλά, και έτσι είμαι στην αναζήτηση χορηγών, επικοινωνώντας με κάποιες  επιχειρήσεις μικρές ή λίγο μεγαλύτερες, της περιοχής μου αλλά και πιο μακριά». 

Κοντά της είναι και πάλι το skibill.gr (με βασική την εταιρία kilpi)  με εξοπλισμό και ρουχισμό για το τρέξιμο και το ποδήλατο.
Έχει δελτίο στην ποδηλατική ομοσπονδία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς 620  και λαμβάνει μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Ironman. Το τριαθλητικό δελτίο της ανήκει στον σύλλογο ΤΡΙΑΣ Κατερίνης. Δρομικά, ανήκει στην Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών.

«Ο φετινός μου στόχος με ενθουσιάζει, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα …πανηγύρια του τριάθλου μεγάλων αποστάσεων. Με ενθουσιάζει η σκέψη στην εκκίνηση μπροστά στην θάλασσα με εκατοντάδες αθλητές δίπλα μου. Στις δύσκολες μέρες  κάνω εικόνες από τον αγώνα και προσπαθώ να μένω εστιασμένη εκεί». 

Η Ναταλία προπονείται στην περιοχή των Κουφαλίων όπου είναι η μόνιμη κατοικία της, στη Θεσσαλονίκη ,στην Κατερίνη , στις γύρω περιοχές και φυσικά στην αγαπημένη της πατρίδα, την Καστοριά.

«Και πάλι το πιο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας μου, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μου. Με στηρίζουν και με βοηθούν άνθρωποι που πιστεύουν σε εμένα και εμπνέονται από αυτό που κάνω. Πολύ σημαντική είναι και η στήριξη της «δικιάς μας» Καστοριανής Στελλίνα Παύλου για την χορηγία μου από τη μεγάλη εταιρία ASICS HELLAS , την οποία ευχαριστώ»  

Το video μας δίνει μία πολύ ωραία εικόνα του αγώνα που θα λάβει μέρος:

Back to top button