Υλικά συνταγής
- πένες, βίδες, κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό: 500 γρ.
- λαχανικά διάφορα: μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες
- κρεμμύδια: 2
- θυμάρι: 1 κλωναράκι
- βασιλικός: μερικά φύλλα
- ξίδι από λευκό κρασί: 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- ταμπάσκο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- φυλλαράκια ρόκας: για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα λαχανικά (αφαιρείτε από τις πιπεριές τους σπόρους), τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια (κύβους ή ροδέλες) και τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε 15΄σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο και το tabasco.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τα ψητά λαχανικά και τα σερβίρετε σε μπολ ή πιατέλα, αφού τα περιχύσετε, όπως είναι ζεστά, με το λαδόξιδο. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγα φύλλα ρόκας.
Πιάτο πολύχρωμο, ευωδιάζει ελληνική φύση…Θυμάρι και βασιλικός το προικίζουν με βοτανικά αρώματα. Ταιριάζει με ένα ελαφρύ Cabernet Sauvignon με φρέσκα αρώματα. Αλλά και ένα μοσχοβολιστό, δροσερό Mοσχοφίλερο υποστηρίζει τα αρώματα των λαχανικών.