Καστοριά

Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Καστοριά: Καμία ανοχή στην έμφυλη βία – Απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα

Η έμφυλη βία, δυστυχώς, είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, που πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες , νεαρά κορίτσια, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Η έμφυλη βία δεν έχει χρώματα, δεν έχει κομματικές αποχρώσεις.

Αφορά όλη την κοινωνία.

Οφείλουμε όλοι και όλες απερίφραστα να καταδικάζουμε κάθε περίπτωση βίας. Δεν μπορεί να δίνουμε κανένα ελαφρυντικό με βάση μικροκομματικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μπορούμε να αξιολογούμε τις εγκληματικές πράξεις ανάλογα με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις τους αυτές καθαυτές!

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό κάθε γυναίκας που νιώθει ανασφάλεια, τον φόβο της στοχοποίησης και δεν ενθαρρύνεται να καταγγείλει κάθε περιστατικό βίας .

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε θύμα έμφυλης βίας,  γιατί αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα των οποίων τα δικαιώματα και η προσωπικότητα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θέλουμε οι γυναίκες, τα θύματα να ενδυναμωθούν και να κάνουν αυτές τις καταγγελίες και όχι να παρακωλύονται από ζητήματα γνωστοποιήσεων προσωπικών στοιχείων και δολοφονίας χαρακτήρων.

Καταδικάζουμε κάθε θύτη και δηλώνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε πράξη βίας!

Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ανθρώπινη , ειρηνική, όπου καθένας και κάθε μία μπορεί να ζήσει και να αυτοπραγματωθεί χωρίς φόβο και απειλές.

Η Γραμματέας της Ν.Ε. 

Βάσω Μαλέα

Back to top button