Καστοριά

Πάσχα στο Παναγιοσκέπαστο Τοιχιό (φωτογραφίες)

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και τάξη αλλά και την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδος, τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοιχιού, οι οποίες είχαν ως αποκορύφωμα την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χρηστού στο χωριό μας.
Τόσο η παρουσία των κατοίκων του χωριού όσο και των ευλαβών προσκυνητών ήταν υποδειγματική καθώς παρέμειναν μέχρι τέλους στο Ναό παρά το μακρόν των ακολουθιών.
Μικροί και μεγάλοι βοήθησαν στον ευτρεπισμό του κουβουκλίου του ιερού επιτάφιου αλλά και στις γενικότερες ετοιμασίες του Ναού.
Οι ιεροψάλτες του Ναού αλλά και φιλοξενούμενοι εκ Θεσσαλονίκης λάμπρυναν τα ιερά αναλόγια και απέδωσαν με κατάνυξη τους ύμνους της Μ. Εβδομάδος την οποία μετέδωσαν στους πιστούς και έτυχαν άξιοι συγχαρητηρίων.
Η παράδοση κατά την διακαινήσιμο εβδομάδα που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια συνεχίστηκε και φέτος με την πανήγυρη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φοβεράς Προστασίας την ΛαμπροΤρίτη σύμφωνα με την παράδοση του Παναγιοφίλου Μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος μας την παρέδωσε πνευματική κληρονομιά και ξεκίνησε τους εορτασμούς και τις ιερές συνάξεις των αγίων και θαυματουργών εικόνων της Παναγίας μας οι οποίες είναι διάσπαρτες στην επαρχία μας όπως και στο χωριό μας όπου βρίσκεται από το Ι762 και θαυματουργεί ακόμα και στις μέρες μας.
Ευχαριστίες σε όλους τους ενορίτες μας που κατέκλυσαν σε όλες τις ιερές ακολουθίες τον ιερό μας ναό, με πρώτη την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κα Αικατερίνη Πηγατσιώτη, την νεολαία του χωριού μας, η οποία στηρίζει τα ποιμαντικά και ενοριακά έργα του Εφημερίου μας με αγάπη και σεβασμό στην εκκλησία μας, τις διακόνισσες γυναίκες της εκκλησιαστικής επιτροπής, αλλά και όλης της ενορίας μας, οι οποίες και αυτές κοπίασαν και στις ετοιμασίες του Πάσχα αλλά και στον εορτασμό της Παναγίας μας με πλούσια κεράσματα για όλο το εκκλησίασμα.
Χριστός Ανέστη !!!
Αληθώς Ανέστη !!!

Back to top button