ΕκδηλώσειςΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια: Η παράσταση του 2ου ΓΕΛ Καστοριάς “Ξύπνα Βασίλη” (σειρά φωτογραφιών)

Πριν από 10 χρόνια 20 και 21 Απριλίου 2013 η θεατρική ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς ανέβασε με μεγάλη επιτυχία στην ΕΔΗΚΑ, την κωμωδία “Ξύπνα Βασίλη” του Δημήτρη Ψαθά. Σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες, όπως δημοσιεύθηκαν τότε στο ΦΟΥΙΤ: 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 20 Απριλίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΗΚΑ η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Ξύπνα Βασίλη” από τη θεατρική ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς. Η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή, για να χωρέσει το απροσδόκητα μεγάλο πλήθος που συνέρρευσε! Μεταξύ των επισήμων ήταν η αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού κα Ειρήνη Μισκία, η διευθύντρια ΔΔΕ Καστοριάς κα Στέλλα Τέγου, οι πρώην βουλευτές του νομού κκ. Πετσάλνικος και Αγγελής, των οποίων μάλιστα τα παιδιά είχαν σημαντικούς ρόλους στη συγκεκριμένη παράσταση.
Όλοι οι μαθητές-ηθοποιοί εντυπωσίασαν με το ξεχωριστό ταλέντο τους και κατάφεραν να αποδώσουν πειστικότατα τους απαιτητικούς ρόλους που υποδύθηκαν σκορπίζοντας στους τυχερούς θεατές της βραδιάς δύο ώρες διασκέδασης με ασυγκράτητο και αυθόρμητο γέλιο, πράγμα άλλωστε που ευνοούσε και το εξαιρετικό κείμενο του Δημήτρη Ψαθά.
Στο κλείσιμο της παράστασης ο διευθυντής του σχολείου κος Δημήτριος Κωστούλας συνεχάρη δημόσια τους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κυρίες Τσιάτσιου, Μπελερή και Κούμα, που μετά από προετοιμασία σχεδόν έξι μηνών ετοίμασαν με υπομονή, μεράκι και γνώση αυτή την τόσο επιτυχημένη παράσταση.
Η παράσταση επαναλήφθηκε με την ίδια επιτυχία και το βράδυ της Κυριακής, 21 Απριλίου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκείται πίεση προς τη θεατρική ομάδα του σχολείου να συνεχίσει τις παραστάσεις και στο επόμενο διάστημα, ώστε να τις απολαύσουν όλοι οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας.

Ευχαριστούμε το STUDIO TRASIAS για τις φωτογραφίες: 

 

 

 

 

Back to top button