Ελλάδα

Μυτιλήνη: Δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 49χρονης που έβαλε φωτιά τον σύζυγό της

Τα βαριά αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 49χρονης, η οποία έλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε το σύζυγό της στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, πριν την απάνθρωπη επίθεση προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού και μάλιστα, μέσα στο κατάστημα το οποίο διατηρεί ο σύζυγός της, στο κέντρο του νησιού.

Ο 58χρονος έφερε εγκαύματα πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού σε πόδια, λαιμό, θώρακα και πλάτη, ενώ κάηκε το 40% του σώματός του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όμως, επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει και επειδή η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, μεταφέρθηκε με Ντακότα στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχει ήδη υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του νοσοκομείου.

Η συλληφθείσα σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Κατά πληροφορίες, το ζευγάρι για χρόνια αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα, καθώς έχουν χάσει τα δύο από τα τρία παιδιά τους, ενώ μάλιστα η συχνότητα των εντάσεων οδήγησε πριν από μερικές ημέρες τον 58χρονο να φύγει από το σπίτι για λίγα 24ωρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

« Συνελήφθη, σήμερα (20-04-2023) στη Μυτιλήνη, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η συλληφθείσα, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον ημεδαπό σύζυγό της, σε εσωτερικό χώρο καταστήματος που διατηρεί ο τελευταίος στη Μυτιλήνη, περιέλουσε αυτόν με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης».

ΑΠΕ

Back to top button