Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

1η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης στην Καστοριά – Διαβάστε όλα τα ποιήματα (ebook)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς κοινοποιεί το ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) «Είμαστε ό,τι γράφουμε» που περιλαμβάνει τα ποιήματα των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στην 1η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης.

Η 1η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς και σε αυτή συμμετείχαν πάνω από 70 μαθητές και μαθήτριες 13 σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Νομού Καστοριάς. Η Συνάντηση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στους/στις συμμετέχοντες/χουσες δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουν σε ποιητικό λόγο τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρά τους. Άλλοτε με ευαισθησία και άλλοτε με αιχμηρότητα, αλλά πάντοτε με ειλικρίνεια, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νεότητας, τα παιδιά ανέδειξαν τα θέματα που τους απασχολούν, όπως τη φιλία, την εφηβεία, τον έρωτα, τα κοινωνικά προβλήματα, την επικαιρότητα.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, καθώς και τις διευθύνσεις των σχολείων τους και τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς που διευκόλυναν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ευχόμαστε πολλές, ουσιαστικές δημιουργίες κι εμπειρίες σε όλους!

Η Διευθύντρια                                   Η Ομάδα Υποστήριξης της 1ης Συνάντησης

Μπελερή Βαρβάρα                            Αλεξίου Ελένη , Τσιπλάκη Ελένη , Τσιάτσικα Παναγιώτα

Καστοριά: Με μεγάλη συμμετοχή η 1η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης

 

Back to top button