Κόσμος

Johnny Marr: Νέο βιβλίο για τις θρυλικές κιθάρες του μουσικού των Smiths

Ο Τζόνι Μαρ θεωρείται ευρέως ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες της alternative rock. Ως φόρος τιμής στην κιθάρα, το μουσικό όργανο που τον ανέδειξε, το νέο του βιβλίο Marr’s Guitars, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου, είναι ένα αφιέρωμα σε μερικά από τα πιο θρυλικά έγχορδά του.

Με φωτογραφίες του Πατ Γκρέιαμ, στο βιβλίο Marr’s Guitars παρουσιάζονται οι πιο αξιόλογες ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες του μουσικού των Smiths, μαζί με προσωπικές λεπτομέρειες για τις στιγμές της καριέρας και τα ορόσημα με τα οποία συνδέονται. «Οι κιθάρες ήταν η εμμονή της ζωής μου» είπε ο Τζόνι Μαρ σε δήλωσή του. «Ήταν αποστολή και μερικές φορές σανίδα σωτηρίας».

Μερικές από τις σημαντικές κιθάρες του καλλιτέχνη είναι οι Signature Fender Jaguar, Gibson ES-355 και Rickenbacker 330. Διάσημοι μουσικοί του έδωσαν επίσης τις κιθάρες που είχαν, ο Μπράιαν Φέρι μία Hagstrom, ο Νάιλ Ρότζερς μία Stratocaster και o Μπερτ Τζανς μία Yamaha.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Marr (@johnnymarrgram)

Στο βιβλίο έχουν συμπεριληφθεί επίσης ιστορίες για τις κιθάρες που χάρισε ο Μαρ σε άλλους μουσικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τις χρησιμοποίησαν για να γράψουν μερικές από τις δικές τους επιτυχίες. Για παράδειγμα, ο Νόελ Γκάλαχερ έγραψε το «Wonderwall» με μία από τις παλιές Stratocasters του Μαρ, ενώ ο Εντ Ο’ Μπράιαν των Radiohead χρησιμοποίησε τη Gibson Les Paul Goldtop του Μαρ στο «In Rainbows».

ΑΠΕ

Back to top button