Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Διανομή ΤΕΒΑ από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το Νομό μας, ανακοινώνει ότι 2-3 & 4 Μαΐου 2023  θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2015-2016 &  2018-2019».

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί:

  • στις 2 Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη  στον χώρο της εμποροπανήγυρης (πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου), από τις 09:00 π.μ έως τη 13:00 μ.μ , θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Άργους Ορεστικού
  • στις 3 & 4 Μαΐου 2023 , ημέρες Τετάρτη & Πέμπτη στο σημείο ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς από τις 09:00 π.μ έως τη 13:00 μ.μ  θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Καστοριάς  & της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς
  • στις 4 Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη στο ΕΙΝ Νεστορίου, από τις 10:00 π.μ έως τη 13:00 μ.μ όπου θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Νεστορίου.

Θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του προγράμματος  τα παρακάτω είδη παντοπωλείου, νωπά τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά.

  1. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (1 LITRO)
  2. ΠΑΤΑΤΕΣ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 2KG)
  3. ΡΥΖΙ (500 GR)
  4. ΑΛΕΥΡΙ (1 KG)
  5. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)
  6. ΝΠ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ (500 GR)
  7. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ (500 GR)
  8. ΝΠ-ΦΑΚΕΣ (500 GR)
  9. ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ (1 KG)
  10. ΓΡΑΒΙΕΡΑ (250 GR)
  11. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ (1 KG)
  12. ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
  13. ΑΦΡOΛΟΥΤΡΟ (250ML)
  14. ΣΑΜΠΟΥΑΝ (250ML)
  15. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ (400 ML)

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής) και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

 Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Σε ότι αφορά τις διανομές που θα γίνουν από τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω , οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν τα σημεία με όχημα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

  1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
  2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
    1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα.
    2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.
    3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

 Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Να διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο πιστοποίησης/ταυτοποίησης δηλαδή το ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης μαζί με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή με την εξουσιοδότηση του ετέρου προσώπου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

  • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
  • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

Back to top button