Ελλάδα

Πυρά εκατέρωθεν για το debate των διεκδικητών της εξουσίας

Την Πέμπτη συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή, που θα συζητήσει τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει εκλογών. Η τηλεμαχία εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι προσκλήσεις για τηλεμαχία μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας, προκαλούν αντιπαράθεση υψηλών τόνων.

Όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας. Με τον κύριο Τσίπρα έχω 100 ώρες συζήτησης στη Βουλή, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να περιμένει για να μάθει περισσότερα. Debate γίνονται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και θυμάμαι τον κύριο Τσίπρα πριν από κάποια χρόνια να λέει, ότι αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι, αυτό δηλαδή που ζητάει σήμερα. Έχει μία ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέταξε για μια ακόμα φορά το γάντι στον πρωθυπουργό, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσκαλώντας τον σε τηλεμαχία

«Καταρχάς το δίλημμα της κάλπης «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» δεν το έβαλα εγώ. Το έβαλε ο κ. Μητσοτάκης. Κι όταν βάζεις αυτό το δίλημμα, πρέπει να είσαι ανοιχτός να συγκριθείς μ’ αυτόν που θεωρείς ότι είναι ο βασικός σου αντίπαλος. Νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν, πριν πάνε στην κάλπη, να δουν ποιες είναι οι προτάσεις, ποια είναι τα επιχειρήματα, ποιος είναι ο πολιτικός λόγος. Έχει κουράσει αυτή η τοξικότητα, το σύνθημα και ξανά σύνθημα. Να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Στο μεταξύ στα γραφεία των κομμάτων, από το υπουργείο Εσωτερικών έφτασε η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών τη Πέμπτη 27 Απριλίου (ΕΦΕ)

ertnews.gr

Back to top button