ΕλλάδαΚαστοριά

Εκλογές 2023: Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, το SOCIAL και η Βόρεια Λέγκα που συνεργάζεται με το «ΚΡΑΜΑ Καστοριάς»!

depositphotos.com

Συνολικά 50 κόμματα, σχηματισμοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποια που προκαλούν αίσθηση λόγω… ονόματος!
Κ.Ο.Τ.Ε.Σ
Ένα από τα κόμματα ξεχωρίζει για το όνομά του είναι οι “Κ.Ο.Τ.Ε.Σ” (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση). Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Λούβρος. Το κόμμα υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καπνιστών και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Στις εκλογές του 2019 συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ανεξαρτητοποιήθηκαν ξανά.
Social
Ένα άλλο κόμμα που προξενεί εντύπωση με το όνομά του είναι το πρωτοεμφανιζόμενο «SOCIAL».
Πρόεδρος είναι ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας. Το κόμμα προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση Δημοκρατία. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, πρόκειται για το  “πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας”.
Το Social δημιουργήθηκε μετά από απαίτηση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που είναι ενεργοί πολίτες και δεν τους εκφράζουν ούτε τα υπάρχοντα κόμματα, ούτε η πολιτική που ακολουθούν και εκφράζουν. Η ανάγκη για εκπροσώπηση στην γεμάτη προκλήσεις σημερινή εποχή είναι παραπάνω από επιτακτική. Το Social είναι ένα κόμμα που προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση δημοκρατία” αναφέρει το κόμμα.
Βόρεια Λέγκα – Κράμα
Τα μέλη του κόμματος “Βόρεια Λέγκα” είναι από την Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνουν πρώτη φορά στις εκλογές. Συνεργάζονται με το «ΚΡΑΜΑ Καστοριάς», γι αυτό και το όνομα στο ψηφοδέλτιο. Το κόμμα τοποθετείται στον εθνικιστικό χώρο.
Λ.ΕΥ.ΚΟ
Το «Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα» έχει πρόεδρο τον Ανδρέα Ρεντζούλα και εμφανίστηκε ως «ΛΕΥΚΟ» το 1989.
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει πως κάθε λαός έχει αναφέρετο δικαίωμα να διαμορφώνει το μέλλον του και δεσμευόμαστε, ότι το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θα είναι το δικό του κόμμα, το οποίο θα αγωνίζεται για την συγκρότηση των λαών της Ευρώπης, αποστασιοποιημένο από την Ευρώπη των Τραπεζών και των αγορών. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε την ευημερία του Ελληνικού λαού και να διασφαλίσουμε την θέση που μας αρμόζει στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην Ανατολική Μεσόγειο, αξιοποιώντας τις αρετές μας με Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία“.
debater.gr

 

 

Back to top button