Καστοριά

Γιάννης Κορεντσίδης: “Εμείς δεν τάζουμε, απλά πραγματοποιούμε”! (συνέντευξη)

” Δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα. Υπάρχουν μόνο προγραμματισμένα έργα που υλοποιούνται σταδιακά”

“Συνήθως προεκλογικά τάζεις. Εμείς δεν τάζουμε, απλά πραγματοποιούμε”!

Αυτό δήλωσε με συνέντευξή του στην Καστοριανή Εστία ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης με αφορμή την κατασκευή και ολοκλήρωση ενός ακόμα πολύ σημαντικού έργου για την πόλη. Όπως αυτό της ανακατασκευής της οδού Ορεστείων στην Βόρεια Παραλία και μέχρι τα Λύκεια, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ξεδιπλώνει τον καμβά των προγραμματισμένων έργων που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2023.
Ενώ δεν παραλείπει να αποκρούει με χιούμορ τις εικασίες ορισμένων κύκλων, ότι τα έργα αυτά έχουν δήθεν προεκλογικό χαρακτήρα, λέγοντας ότι: “Για εμάς δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα ούτε παίζει κανένα ρόλο η προεκλογική περίοδος. Έχουμε πει πολλές φορές με δημόσιες τοποθετήσεις μας, ότι όταν αναλάβαμε το έτος 2019 την διοίκηση του Δήμου Καστοριάς, δεν βρήκαμε απολύτως τίποτα στον τομέα των μελετών και των έργων. Οπότε έπρεπε να γίνει προετοιμασία από την αρχή όλων των διαδικασιών μέχρι να φτάσουμε σήμερα και να ανακοινώσουμε εντάξεις 60 και πλέον έργων που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης.
Και όταν λέμε διαδικασίες, εννοούμε όλη την πορεία ενός έργου, από την εκπόνηση της μελέτης και “ωρίμανσή” της, μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον δύο χρόνια!
Και όλα αυτά σε μια περίοδο περίπου 28 μηνών, που η δημόσια διοίκηση βρισκόταν κάτω από τους περιορισμούς του covid -19”
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος….
Περισσότερα στο kastorianiestia.gr

 

 

 

 

Back to top button