Καστοριά

Το ΠΑΣΟΚ Καστοριάς στις ενώσεις Αστυνομικών, στην Έκθεση Γούνας και στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (φωτογραφίες)

Μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής  και υποψήφιοι βουλευτές επισκεφτήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα  την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς (Τρίτη 25/4) και την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς (Παρασκευή 28/4) για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους.

Τα μέλη του ΔΣ της Ε.Α.Υ.Κ. μας ενημέρωσαν για τα θέματα επικινδυνότητας της δουλειά τους και το επίδομα Παραμεθορίου Περιοχής ,το οποίο παίρνουν όλοι οι ΔΥ εκτός αυτών  . Η Καστοριά είναι μια περιοχή στα σύνορα και φυσικά ένα από τα κίνητρα για να μείνουν οι εργαζόμενοι/ες είναι και το επίδομα αυτό. Δε λύνει το δυσβάσταχτο κόστος ζωής , αλλά διευκολύνει τη διαβίωση των κατοίκων των απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών. Δυστυχώς, όσοι/ες κυβέρνησαν δε δώσανε λύση τη ώρα που ως αντιπολίτευση για μικροκομματικά οφέλη καταθέτουν επερωτήσεις. Ο εμπαιγμός των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει και με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία όλοι να σκύψουμε στα προβλήματα των εργαζομένων.

Από την πλευρά της Ε.Σ.Φ.Κ.  μας ενημέρωσαν για το δύσκολο και πολύπλευρο έργο τους και κυρίως για τα θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία. Η υποστελέχωση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς η φύλαξη των συνόρων από μετανάστες και του φυσικού πλούτου των συνόρων από λαθρεμπόρους γίνεται σταδιακά όλο και δυσκολότερη.

Εμείς από πλευράς μας στεκόμαστε αρωγοί στο έργο τους και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους.

Μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  και υποψήφιοι βουλευτές επισκεφτήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα  την 48η Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Από συζητήσεις που είχαμε με εκθέτες φαίνεται πως η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια άμεσης βελτίωσης κυρίως λόγω του Ρωσο- Ουκρανικού πολέμου.  Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραματικά, έχουν μείνει εκτός χρηματοδότησης του Προγράμματος Στήριξης των Επιχειρήσεων, κυρίως λόγω των κριτηρίων που είχαν τεθεί από την αρχή. Βλέπουμε  σήμερα  μόλις 40 επιχειρήσεις να έχουν  συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα, αξιοποιώντας μόλις 1,7εκ € από τα 30εκ € του Προγράμματος, ενώ απορρίφθηκαν 53 επιχειρήσεις  συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ €. Η πρόσφατη προεκλογική  τροποποίηση του εν λόγω προγράμματος ενίσχυσης (15/3/2023), η οποία  δίνει τη δυνατότητα για εκ νέου υποβολή αίτησης των επιχειρήσεων που απορρίφθηκαν, είναι προφανές ότι δεν αλλάζει την εικόνα.

Η λογική λέει πως δεν προσαρμόζονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων στα προγράμματα στήριξης, αλλά το αντίθετο, τα προγράμματα πρέπει να σχεδιάζονται να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία να βοηθούν όλες τις επιχειρήσεις μεγάλες αλλά κυρίως τις μικρές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ρευστότητας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι πολύ σοβαρά και απατούν συλλογικότητα, ευρεία συνεννόηση, πολιτική βούληση,  διορατικότητα και  στρατηγικό σχεδιασμό.

Μικροκομματικές τακτικές, προεκλογικά πυροτεχνήματα, προσωπικές βλέψεις και στοχεύσεις δεν ωφελούν ούτε τον κλάδο, ούτε τον τόπο και τους ανθρώπους του!

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Για μας οι αγώνες των εργαζόμενων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερες αμοιβές και καλύτερη ζωή αποτελούν πυξίδα των πολιτικών μας.

Σήμερα  τόσο στην πατρίδα μας, όσο και παγκοσμίως αμφισβητούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα και αιματοβαμμένες κατακτήσεις των εργατών.

Η συμμετοχή και οι διαρκείς αγώνες είναι υποχρέωση όλων μας!

Οφείλουμε με τις πολιτικές μας να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και προοπτικής για τις γενιές που έρχονται.

Οφείλουμε να δώσουμε ξανά ανθρώπινο πρόσωπο  στις πολιτικές που θα σχεδιαστούν και θα εφαρμοστούν για τους ανθρώπους της εργασίας.

Δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες!

Δίπλα σε όλους και όλες που με τον καθημερινό τους μόχθο κινούν τις μηχανές και προχωρά η ζωή!

Η γραμματέας της ΝΕ

Βάσω Μαλέα

 

 

Back to top button