Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

‘’Η μπλε τραγιάσκα και το κόκκινο φεσάκι’’ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο)

Σήμερα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς είχα με την χαρά να υποδεχθούμε την Πρόεδρο και Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών “ΚΥΖΙΚΟΣ”, του Άργους Ορεστικού, καθώς και την εικονογράφο κ. Δωροθέα Χαρίτωνος. Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ιστορία» των τάξεων Γ΄ και Στ’ του σχολείου μας. Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ‘’ Η μπλε τραγιάσκα και το κόκκινο φεσάκι’’ της κ. Μαρίας Μπινοπούλου, η Γραμματέας του συλλόγου, το οποίο μαθητές των τάξεων Γ ,΄Δ ΄και Στ΄ δραματοποίησαν με εξαίρετο τρόπο. Το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου περιέγραψε η πρώην εκπαιδευτικός του σχολείου μας και Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κλειώ Μουτιάδου. Το βιβλίο γράφτηκε για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή , αναφέρεται στην παιδική φιλία και είναι αφιερωμένο στα μικρά παιδιά, που εκείνα τα δύσκολα χρόνια, έζησαν τη βαρβαρότητα του πολέμου και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, το σπίτι τους και να αποχωριστούν τους φίλους τους. Η εικονογράφος – εικαστικός του βιβλίου, κ. Δωροθέα Χαρίτωνος μίλησε στα παιδιά για την έμπνευσή της.
Τέλος, Οι κυρίες του Συλλόγου “Κύζικος” , Κλειώ Μουτιάδου Τσαγγοπούλου , Μαρία Μπινοπούλου, Αθηνά Καλύβα- Τουμανίδου και Μένη Μουζάκη χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που μας ενθουσίασαν όλους!!
Θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες κ. Λίτσα Καραμανίδου, Ελένη Κομπάνη , Ανδριάνα Πρέμπτη και κυρίως στους μαθητές μας που λατρεύουν τις δράσεις δραματοποίησης!!
Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες του Συλλόγου η ” Κύζικος” και την κ. Δωροθέα Χαρίτωνος για την συμμετοχή τους στην σημερινή σχολική μας δράση.
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και
η Διευθύντρια του Σχολείου
Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια 

 

 

 

Back to top button