Κόσμος

Ο Νικ Κέιβ υπερασπίστηκε την απόφασή του να παραστεί στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’

Ο Νικ Κέιβ υπερασπίστηκε την απόφασή του να παραστεί στην επικείμενη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν θαυμαστής του άσκησε κριτική.

Το Σάββατο ο γιος της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’, θα στεφθεί βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η σύζυγός του, Καμίλα, θα στεφθεί βασίλισσα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων που αναμένεται να παρευρεθούν στην ιστορική τελετή είναι ο Αυστραλός τραγουδιστής Νικ Κέιβ, ο οποίος δικαιολόγησε την εμφάνισή του λέγοντας ότι έχει «μία ανεξήγητη συναισθηματική σύνδεση με τη βασιλική οικογένεια».

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Red Hand Files, μέσω του οποίου απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών, ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός της ροκ αποκάλυψε ότι έχει λάβει πολλά εχθρικά μηνύματα που αμφισβητούν την υποτιθέμενη υποστήριξή του στη μοναρχία.

«Δεν είμαι φιλομοναρχικός, ούτε φιλοβασιλικός, ούτε ένθερμος ρεπουμπλικανός για αυτό το θέμα. Επίσης δεν είμαι τόσο θεαματικά περίεργος για τον κόσμο και τον τρόπο που λειτουργεί, τόσο ιδεολογικά αιχμάλωτος, τόσο καταραμένα γκρινιάρης, ώστε να αρνηθώ μια πρόσκληση σε αυτό που μάλλον θα είναι το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο της εποχής σου» έγραψε ο Κέιβ απαντώντας στο ερώτημα θαυμαστή «γιατί θα παραστεί στην τελετή στέψης».

«Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα από τις ατέρμονες, αλλά απαραίτητες συζητήσεις για την κατάργηση της μοναρχίας, διατηρώ μία ανεξήγητη συναισθηματική σύνδεση με τους βασιλείς – η παράξενη φύση τους, η βαθιά εκκεντρική φύση της υπόθεσης, η οποία αντικατοπτρίζει τόσο τέλεια το μοναδικό παράξενο της ίδιας της Βρετανίας».

ΑΠΕ

Back to top button