ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η γιορτή των επιτραπέζιων παιχνιδιών αύριο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς με τον κορυφαίο σχεδιαστή στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στα επιτραπέζια παιχνίδια: Μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στα επιτραπέζια παιχνίδια. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου στις 11:30πμ. Θα έχουμε τη χαρά να βρίσκεται στο Σχολείο μας, ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια, ο Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης.

Η εκδήλωση θα έχει 2 θέματα συζήτησης:

  1. Πώς σχεδιάστηκε και εκδόθηκε το επιτραπέζιο παιχνίδι Souvlaki Wars.
    2. Γιατί αξίζει οι γονείς να ασχολούνται με τα επιτραπέζια παιχνίδια και να παίζουν με τα παιδιά τους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι παιδιά και γονείς να γνωρίσουν τον γνωστό σχεδιαστή μέσα από το έργο του. Να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Να εμπνευστούν οι νέοι γονείς, να βρουν δύναμη και ξεπερνώντας τις δυσκολίες της ζωής, τους σύγχρονους έντονους ρυθμούς, να ξεκλέψουν πολύτιμο ποιοτικό χρόνο που θα αφιερώσουν παίζοντας με τα παιδιά τους επιτραπέζια παιχνίδια.

Ταυτόχρονα στον χώρο θα έχουν στηθεί επιτραπέζια παιχνίδια του Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη και άλλα, τα οποία θα μπορούν να παίξουν παιδιά και γονείς. Μαθητές του σχολείου θα εξηγούν τα παιχνίδια στον κόσμο.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους για να περάσουμε όμορφα!

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη…

Ο Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Φυσικός, με μεταπτυχιακό στη Γενική Φυσική και πολυετή εργασιακή εμπειρία στον χώρο της πληροφορικής. Από το 2014 ασχολείται επαγγελματικά με τη δημιουργία και την ανάπτυξη επιτραπέζιων παιχνιδιών. Έχει εκδώσει πάνω από 30 τίτλους και έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας όπως η Κάισσα, τα παιχνίδια Δεσύλλας, η Artipia Games, η AEG, η PHALANX κλπ. Πολλά από τα παιχνίδια του έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες. Μένει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει 5 παιδιά.

Τα πιο γνωστά από τα παιχνίδια που έχει σχεδιάσει, είναι τα εξής:

  • Souvlaki Wars (Κάισσα, 2011)
    • Among the Stars (Artipia Games, 2012)
    • Sing It! (Παιχνίδια Δεσύλλας, 2014)
    • Dice City (Artipia Games, 2015)
    • Fields of Green (Artipia Games, 2016)
    • Kitchen Rush (Artipia Games,2017)
    • Freedom (Phalanx, 2020)
    • Dungeon Scrawlers (Wizkids, 2021)
    • 1821: Αγώνας για Λευτεριά (Εκδόσεις Έαρ, 2022)
    • Hegemony: Lead Your Class to Victory (Hegemonic Project Games, 2023)

Για αρκετά από αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν και επεκτάσεις (expansions) και δίνουν ακόμη περισσότερο υλικό.

 

 

 

Back to top button