ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Διαμαντίδης γίνεται σήμερα 43 – Βίντεο με τις αξέχαστες στιγμές του

Ένας από τους σπουδαιότερους καλαθοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που σημάδεψε την σύγχρονη ιστορία του με όσα πέτυχε μέσα στα παρκέ γίνεται σήμερα 43 ετών.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, περί ου ο λόγος, κατάφερε μέσα σε 12 χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής να κατακτήσει 23 συνολικά τίτλους και στις 17 συνολικά σεζόν του να απαριθμεί δεκάδες προσωπικές διακρίσεις, με πολλά βραβεία MVP να τον συνοδεύουν. Το SDNA θυμάται τα επιτεύγματά του μέσα από ξεχωριστά βίντεο…

Από τα ανοικτά της Καστοριάς… EuroLeague Legend!

Γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1980 στην Καστοριά, εκεί έκανε και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στα ανοικτά γήπεδα, αφού πρώτα κατάλαβε ότι το ποδόσφαιρο δεν του… ταιριάζει. Το ταλέντο του, το πάθος του και η ατέρμονη διάθεση και όρεξή του για δουλειά και συνεχή βελτίωση τον έστειλαν στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή. Εκεί, χρόνο με τον χρόνο, γινόταν ολοένα και καλύτερος ξεδιπλώνοντας τις πλούσιες και πολυποίκιλες μπασκετικές του αρετές, με αποτέλεσμα να κερδίσει την πρώτη του προσωπική διάκριση με το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου το 2004, οδηγώντας παράλληλα τον «γηραιό» στην 3η θέση.

Δείτε περισσότερα στο sdna.gr

Back to top button