Κόσμος

Οι άνθρωποι πίσω από τα εξώφυλλα των Pink Floyd και Led Zeppelin (βίντεο)

Η Utopia κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)» που αφηγείται τη «μουσική» ιστορία των πιο εμβληματικών εξωφύλλων σε άλμπουμ.

Με τον διάσημο φωτογράφο Αντόν Κορμπέιν (Anton Corbijn) στην σκηνοθεσία, το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την ιστορία του Στορμ Θόργκερσον (Storm Thorgerson) και του Όμπρεϊ Πάουελ (Aubrey Powell), δύο δημιουργικών δαιμόνων που ξεκίνησαν την δεκαετία του ΄60 και «απογείωσαν» την τέχνη των εξωφύλλων στο εμβληματικό στούντιο τέχνης «Hipgnosis» στο Κέιμπριτζ.

Η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητά τους έγινε συνώνυμη με την καλλιτεχνική ταυτότητα των μεγαλύτερων ειδώλων της ροκ όπως των Pink Floyd οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πελάτες, Led Zeppelin, Πίτερ Γκάμπριελ (Peter Gabriel) και Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Paul McCartney). Καθώς οι δισκογραφικές εταιρείες δεν υπαγόρευαν στους καλλιτέχνες πώς θα έπρεπε να είναι τα εξώφυλλα των LP τους σύμφωνα με την σύνοψη, «αυτό το ανέλαβαν οι Storm & Po. Ποτέ δεν έπαιξαν μια νότα, αλλά άλλαξαν τη μουσική».

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance μετά την επίσημη πρεμιέρα το περασμένο φθινόπωρο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride.

Το «Squaring the Circle» αναμένεται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

ΑΠΕ

Back to top button