Καστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ποιοι έπρεπε να τιμηθούν για το Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς

Είμαι πολύ χαρούμενη που παραδόθηκε και τυπικά το Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς.
Το 2016 ξεκινήσαμε ουσιαστικά από μηδενική βάση– καθώς μέχρι τότε λανθασμένες ενέργειες οδηγούσαν σε αδιέξοδο- για να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις  ώστε να κτιστεί επιτέλους το αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς.
Από το 2007 το κράτος πλήρωνε τόκους σε δάνειο από την Eurobank  που είχε πάρει για την ανέγερση του κτιρίου. Ταυτόχρονα πλήρωνε και ενοίκια στο παλαιό πλέον κτίριο της αστυνομίας.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η σύμβαση υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2019 (και όχι όπως ακούστηκε στα εγκαίνια “στο τέλος του 2019”) και τον Ιούνιο του 2019 ξεκίνησε η θεμελίωση του Μεγάρου!
Σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί ήταν, (και αυτοί έπρεπε να τιμηθούν σήμερα) ο πρώην Δήμαρχος της Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο πρώην Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ντζιοβάρας, η Ένωση Αστυνομικών Καστοριάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ  κ. Γιάννης Χαρωνίτης.
Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την ανεκτίμητη συμβολή και συνεργασία τους στην υλοποίηση του έργου.
Ήταν μια συλλογική προσπάθεια και οφείλω να μνημονεύσω αυτούς που πραγματικά εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, αφού σκοπίμως δεν αναφέρθηκαν στην προεκλογική φιέστα της ΝΔ που προσπάθησε να οικειοποιηθεί ένα έργο που άλλοι εργάστηκαν και κόπιασαν για να υλοποιηθεί.
Εύχομαι στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς να συνεχίσει το έργο της για την ασφάλεια της κοινωνίας  με σεβασμό στον πολίτη και με βοηθό τις σύγχρονες υποδομές του νέου κτιρίου.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

 

 

Back to top button