ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς για την παγκόσμια ημέρα το Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Καστοριάς, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Ο Πρόεδρος του τμήματος Ιατρός κ. Σπύρου Συμεών στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη πολύτιμη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναλύοντας με χρονολογική σειρά τα γεγονότα στα οποία έδωσε το παρόν του ο Ε.Ε.Σ σε περιόδους πολέμων, κακουχιών, θεομηνιών, σεισμών, πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών, διαδραματίζοντας ένα ρόλο πρωταρχικό στην ανακούφιση των συνανθρώπων που επλήγησαν από αυτά τα γεγονότα.
Τέλος ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο του επιτελεί το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς στη κοινωνία, με το Τμήμα Τομέα Υγείας που διατηρεί, με την Ομάδα των Σαμαρειτών-Διασωστών, καθώς και στη πολύτιμη συνδρομή των Εθελοντών και των απλών πολιτών που συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην κοινωνία. 

 

 

Back to top button