ΚαστοριάΝεστόριο

Η συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς με τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Μιχαήλ Καραμαλάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη πραγματοποίησε το Σωματείο μας την 07 Μαΐου 2023 στην ακριτική Διποταμία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από το Σωματείο μας το φλέγον ζήτημα της επικινδυνότητας της Εργασίας του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού ενώ στη συνέχεια αναλύσαμε ότι η περιοχή μας πληρεί όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια της παραμεθορίου περιοχής και δεδομένου ότι η συνάντηση έγινε σε οικισμό που απέχει μόλις 500 μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα ζητήσαμε από τον κ Υπουργό την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο.

Στη συνέχεια αναφέραμε στον κύριο Υπουργό ότι ενώ ο στόλος τον οχημάτων της Δ.Α Καστοριάς έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως και βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, αυτό που προέχει το επόμενο διάστημα είναι η ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με καινούρια συμβατικά οχήματα.

Ο κύριος Υπουργός ανέφερε ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά ότι όλοι οι Αστυνομικοί εκτελούν το κατεξοχήν επικίνδυνο επάγγελμα και δε το αμφισβητεί κανείς αυτό ενώ σε ότι αφορά το επίδομα παραμεθορίου ανέφερε ότι είναι μεν δίκαιο όμως θα πρέπει να εξεταστεί και το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει για να χορηγηθεί. Τέλος ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η πλήρης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του υλικοτεχνικού εξοπλισμού όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης μας το Σωματείο μας προσέφερε στον κύριο Υπουργό και στον κύριο Γενικό αναμνηστικά δώρα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο-                                      -Ο-
Πρόεδρος                  Γενικός Γραμματέας
ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης          ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Back to top button