ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: “Slow Journalism” με τον Βασίλη Κατσάρα

Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων “Share Your Knowledge · Μοιράσου τη γνώση σου” θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με ομιλητή τον Βασίλη Κατσάρα, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις 12:00 στην αίθουσα Β9, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.
Τίτλος διάλεξης:
“Slow Journalism”
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη και διαδικτυακά:
https://zoom.us/my/uowm.dmsc
Meeting ID: 498 437 6164
Τη συζήτηση οργανώνει και συντονίζει ο κ. Αγγέλου Ιωάννης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία του ομιλητή.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
____
Ο Βασίλης Κατσάρας είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης και εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ κοντά στα 25 χρόνια πλέον.
Είναι αρχισυντάκτης στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ3, ενώ παράλληλα είναι ο αρχισυντάκτης και υπογράφει το σενάριο και την επιμέλεια της εκπομπής δημοσιογραφικής έρευνας ΕΝΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ που προβάλλεται από την ΕΡΤ3 και την πλατφόρμα του ERTFLIX. Στη δημοσιογραφική του πορεία έχει συνεργαστεί με εφημερίδες, περιοδικά και ενημερωτικές ιστοσελίδες, αλλά κατά κύριο λόγο απασχολήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. Από το 2002 εργάζεται στην ΕΡΤ, αρχικά ως ρεπόρτερ και από το 2006 ως αρχισυντάκτης ειδήσεων. Στην επαγγελματική πορεία του έχει καλύψει δημοσιογραφικά μεγάλα γεγονότα και έχει πραγματοποιήσει αποστολές εντός και εκτός συνόρων, ενώ από την θέση του επικεφαλής έχει οργανώσει και επιμεληθεί μεγάλα project και σημαντικές παραγωγές. Έχει παρουσιάσει επί σειρά ετών δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Είναι συνιδρυτής της εταιρείας επικοινωνίας METAVASIS, στο πλαίσιο της οποίας έχει εργαστεί στο πεδίο του digital marketing και του media consulting.
Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες” που αποτελεί συνέργεια του αυστριακού πανεπιστημίου του Krems, του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” και του εργαστηρίου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ, ενώ είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η αξιοποίηση και η χρήση νέων τεχνολογιών από τα ΜΜΕ και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
__
ℹ️ “Share Your Knowledge | Μοιράσου τη γνώση σου”: Ένας κύκλος σεμιναρίων και workshops που οργανώνει το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας #dmsclab του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων #cdmuowm και η Ομάδα Επικοινωνίας #dmcteam, με στόχο να έρθουν κοντά μας επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί του χώρου μας για να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στους φοιτητές και στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Back to top button