Ελλάδα

«Στο σφυρί» ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε Χαλκιδική, Κατερίνη, Δράμα – Οι τιμές εκκίνησης

Το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει το επόμενο διάστημα για τέσσερις τουριστικές υποδομές (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) σε δημοφιλείς περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία στον κλάδο του τουρισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Πρόκειται για το «Πέταλο Resort» στην Δράμα, την ξενοδοχειακή μονάδα «Αρχονταρίκι Mountain Suites» στην Κατερίνη, τo τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική, όπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Sunny Hill Studios» στην ίδια περιοχή, ενώ ο πλειστηριασμός για το υπό κατασκευή ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Κασσάνδρας, όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 13.400.000 ευρώ για χρέη 36.336 ευρώ, τέθηκε σε αναστολή.

Στις 10 Μαΐου το «Πέταλο Resort»

Για τις 10 Μαΐου 2023 και ώρα 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το «Πέταλο Resort» στην Κοινότητα Βώλακα του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του 2004. H τιμή εκκίνησης είναι στις 700.000 ευρώ με επισπεύδουσα την Intrum Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Vega II NPL Finance DAC. Ο πλειστηριασμός αφορά όμορα αγροτεμάχια σε μέρος των οποίων έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο συγκρότημα που περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο και πέντε μικρότερα μεμονωμένα επιπλωμένα διαμερίσματα. Το συγκρότημα διαθέτει δύο πισίνες, 50 τ.μ. έκταση η καθεμία, αλλά και ιπποστάσιο οκτώ θέσεων.

Στις 24 Μαΐου το «Αρχονταρίκι Mountain Suites»

Για τις 24 Μαΐου το πρωί και με τιμή εκκίνησης στις 270.000 ευρώ έχει οριστεί το ηλεκτρονικό σφυρί για την ξενοδοχειακή μονάδα με ονομασία «Αρχονταρίκι Mountain Suites» που βρίσκεται στα Καλύβια Ελατοχωρίου Κατερίνης. Επισπεύδουσα είναι ξανά η Intrum Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας «Phoenix NPL Finance Designated Activity Company», ειδικής διαδόχου της Τράπεζας Πειραιώς. Η μονάδα κατασχέθηκε για το ποσό των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, τα δύο κτίρια που αποτελούν το σύνολο της ξενοδοχειακής μονάδας, εμβαδού 1.133 τ.μ., είναι υπερυψωμένα διώροφα και έχουν εμβαδόν, το ένα 150,00 τ.μ. περίπου, σε κάθε όροφο και το δεύτερο, 120,00τ.μ. περίπου σε κάθε όροφο. Διαθέτει τέσσερις σουίτες, δίχωρες και δυναμικότητα 16 κλινών. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι η ξενοδοχειακή μονάδα διαμορφώνεται από δύο ανεξάρτητα κτίρια.

Η περιοχή

Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση, το ακίνητο βρίσκεται στο βόρειο όριο του οικισμού του Παλαιού Ελατοχωρίου, της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου. Το Ελατοχώρι, παλιός και νέος
οικισμός, βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 800 μ. και απέχουν από την πόλη της Κατερίνης 28
χιλιόμετρα. Ο νέος και πολύ περισσότερο ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα
ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Συγκεντρώνει μόνιμους παραθεριστές και ημερήσιους επισκέπτες όλο
το χρόνο, καθώς το φυσικό τοπίο στην περιοχή είναι εντυπωσιακό κάθε εποχή του χρόνου.

Στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου υπάρχει πλήθος τουριστικών καταλυμάτων και καταστημάτων
εστίασης και ανατολικά του καταλύματος βρίσκεται ο μεταβυζαντινός Ναός του Αγίου Νικολάου. Το Ελατοχώρι είναι γνωστό για το χιονοδρομικό του κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 με 1.800 μέτρων των Πιέριων Ορών.

To «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική

Στις 16 Ιουνίου θα χτυπήσει το σφυρί για το 4 αστέρων «Lesse Hotel» στη δημοφιλή τουριστικά περιοχή Xανιώτη του δήμου Kασσάνδρας Xαλκιδικής. Η τιμή εκκίνησης είναι στα 4.200.000 ευρώ και επισπεύδουσα η doValue. Ο πλειστηριασμός αφορά ένα μεγάλο συγκρότημα που αποτελείται από πέντε κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η περιοχή έχει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει στα 4.251 τ.μ.

Σημειώνεται ότι η τουριστική επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Στις 12 Ιουλίου τα «Sunny Hill Studios»

Σε πλειστηριασμό βγαίνει και ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων κατοικιών στην περιοχή Σάνη του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, σε απόσταση 2,7 χλμ. από το δημοφιλές «Sani Beach» και την ομώνυμη παραλία. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 1.940.000 ευρώ και επισπεύδουσα η Intrum Hellas επ’ ονόματι και για λογαριασμό της εταιρείας «Vega II NPL Finance DAC», η οποία έχει καταστεί ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Κατασχέθηκε για το ποσό των 113.233,26 ευρώ ενώ ο πλειστηριασμός αναμένεται να γίνει στις 12 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί.

Το συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί, λειτουργεί ως επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων με την ονομασία «Sunny Hill Studios». Αποτελείται συνολικά από πέντε διώροφα κτίρια με στούντιο και σουίτες, ενώ διαθέτει και πισίνες. Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, η ποιότητα κατασκευής στο μέτρο που αυτή μπορεί να διαπιστωθεί μόνο από την εξωτερική αυτοψία κρίνεται ως καλή και ο βαθμός συντήρησης του κρίνεται ως ικανοποιητικός. Είναι κατασκευασμένο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοιχοποιίες από πλινθοδομή και ξύλινη στέγη με επικάλυψη κεραμίδια.

Η περιοχή

Η περιοχή γειτνιάζει με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΣΑΝΗ», καθώς και με τον Τουριστικό Οικισμό Σταυρονικήτα και χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη αρκετών πολυτελών συγκροτημάτων εξοχικών κατοικιών. Η συγκεκριμένη περιοχή γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη λόγω της δυναμικής του συγκροτήματος «ΣΑΝΗ», με αποτέλεσμα την ύπαρξη αρκετών συγκροτημάτων κατοικιών, παρόμοιων χαρακτηριστικών με το εκτιμώμενο. Οι χρήσεις γης στην περιοχή είναι «Περιοχή Ανάπτυξης Δραστηριοτήτων Τουρισμού – Αναψυχής». Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εύκολη και εξασφαλίζεται μέσω του οδικού κυκλώματος της Κασσάνδρας.

.thesstoday.gr

Back to top button