ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριάΦλώριναφωτορεπορτάζ

“Παπαρρόδεια 2023”: Η ποδηλατοδρομία 100χλμ Νίκη Φλώρινας – Δισπηλιό και οι απονομές (σειρά φωτογραφιών)


Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων “Παπαρρόδεια 2023”, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στο Δισπηλιό Καστοριάς, για την 82η επέτειο της ηρωικής αντίστασης και θυσίας του Τχη (ΠΒ) Ιωάννη Παπαρρόδου, του Ανθ/γού (ΠΖ) Άγγελου Βενετσάνου και των ένδεκα (11) στρατιωτών τους, ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς, την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 1941 στη μάχη του Δισπηλιού Καστοριάς, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” είχε την τιμή να συμμετάσχει ξεκινώντας με τα μέλη του:
Γεώργιος Δέδες, Ιωάννης Ιωάννου, Βασίλειος Κεραμιδόπουλος, Ιωάννης Μουτίδης, Φώτιος Παπαγεωργίου και Φίλιππος Παπαδόπουλος, με εκκίνηση από την Νίκη Φλώρινας και τερματισμό στο ΗΡΩΟ Δισπηλιού.
Σκοπός αυτής της συμβολικής ποδηλατοδρομίας ήταν να τιμήσουμε τους πεσόντες και την Ιστορία μας, αναδεικνύοντας παράλληλα το ποδήλατο και τον αθλητισμό.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620”, Ιωάννης Ιωάννου, κατέθεσε στεφάνι μπροστά στο μνημείο.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ”620” ευχαριστεί τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δισπηλιού για την πρόσκληση συμμετοχής, όπως και όλους τους διοργανωτές για την πολύ καλή οργάνωση των εκδηλώσεων. Τον Δήμο Καστοριάς που φρόντισε για την μεταφορά μας έως το σημείο εκκίνησης στον μεθοριακό σταθμό Νίκης Φλώρινας και το Τμήμα Τροχαίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς για την ασφάλεια που μας παρείχαν συνοδεύοντάς μας στην διαδρομή.
Και τέλος, ευχαριστεί όλους εσάς για την θερμή υποδοχή στον χώρο του τερματισμού μπροστά στην προτομή του Ταγματάρχη Ιωάννου Παπαρρόδου.    

 

Back to top button