Καστοριά

Δηλητηρίασαν σκύλο στο Απόζαρι

Δε θα έπρεπε να δημοσιεύουμε τέτοιου είδους θέματα εδώ στην ομάδα της γειτονιάς, μιας συνοικίας που δείχνει έμπρακτα την αγάπη και την φροντίδα της για τους τετράποδους φίλους μας, τα πιστά ζωάκια φροντίδας.
Δυστυχώς όμως για κάποιους ο εικονιζόμενος κάτοικος της γειτονιάς δεν ήταν αγαπητός, ήταν μάλλον κάτι τόσο τρομερό που έπρεπε να του αφαιρέσει την ζωή με τον χειρότερο τρόπο, δηλητηριάζοντας το και αφήνοντας το να υποφέρει σε αργό θάνατο ως το τέλος.
Χάνονται συνάνθρωποι μας καθημερινά από αρρώστιες, ατυχήματα και γηρατειά, είναι η ματαιότητα της ζωής, ο συνεχής κύκλος, άδικος πολλές φορές, μια πορεία όμως που θα πρέπει να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, να αγαπάμε κάθε ζωντανό, κάθε τι με ψυχή! Και όχι να μας κάνει χειρότερους και να αποφασίζουμε για την τύχη αβοήθητων ζώων. Η φύση βλέπετε, δεν τα προστατεύει από την κακία των ανθρώπων.
Θα μπορούσα να βάλω τραγικές φωτογραφίες για να ευαισθητοποιήσω, αλλά σκέφτομαι ότι αυτοί που είναι να τις δουν, θα τις προσπεράσουν κατευθείαν και μόνο στενοχώρια θα προκαλέσω στους ήδη ευαίσθητους.
Ας προσέχουμε λοιπόν λίγο περισσότερο οι υπόλοιποι με τα ζωάκια μας, στην καθημερινή βόλτα, εκεί που μυρίζουν και που μπορεί να φάνε κάτι.
Μια φίλη έγραψε : “Αγαπήστε αυτά τα πλάσματα, χαρίζουν μόνο αγάπη που είναι τόσο χρήσιμη”.
Κάτοικος του Απόζαρι

Back to top button