Κόσμος

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Ιάπωνες ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιαπωνία ζουν σε κοινωνική απομόνωση, ή «χικικομόρι» όπως λέγεται στη χώρα, εκ των οποίων το 20% αποδίδει την κατάστασή του στην πανδημία covid, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Το φαινόμενο αφορά περίπου το 2% των ανθρώπων 15 ως 64 ετών στην Ιαπωνία, 1,46 εκατομμύριο ανθρώπους συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 η οποία είναι η πιο ολοκληρωμένη που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

Ο πιο συχνός λόγος που επικαλούνται οι ερωτηθέντες για να δικαιολογήσουν την απομάκρυνσή τους από την κοινωνία είναι ότι έχουν εγκαταλείψει την εργασία τους, ενώ ο δεύτερος πιο συχνός είναι η πανδημία.

«Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι αντιστοιχούν στον ορισμό μας του χικικομόρι διότι αποθαρρύνονταν να βγαίνουν από το σπίτι τους εξαιτίας της covid και τελικά κατέληξαν να έχουν λιγότερη επαφή με την κοινωνία», δήλωσε ο Κόζι Νάιτο, αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Οι χικικομόρι ορίζονται από την έρευνα αυτή ως άτομα ηλικίας 15 με 64 ετών που αποφεύγουν να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως να πηγαίνουν στο σχολείο ή την εργασία τους, και οι οποίοι επί τουλάχιστον έξι μήνες δεν έχουν βγει από το σπίτι τους για να κάνουν ψώνια ή για άλλες δραστηριότητες, ή οι οποίοι δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ από το σπίτι.

ΑΠΕ

Back to top button