ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το “Who Is Who” των εκλεκτών μουσικών που θα απολαύσουμε ζωντανά την Παρασκευή στην Καστοριά

Το “Who Is Who” του Electric Guitarlands!

Τέσσερις από τους καλύτερους κιθαρίστες της rock μουσικής, μαζί με πλήρη μπάντα – έρχονται στην Καστοριά με το Electric Guitarlands show και υπόσχονται να μας προσφέρουν περισσότερες από δύο ώρες ψυχαγωγίας στις εμφανίσεις τους:

 Παρασκευή 12 Μαϊου, Καστοριά


Πάμε όμως να δούμε το “Who Is Who” των εκλεκτών μουσικών που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά:

Michael Angelo Batio

👉  Ο θρυλικός κιθαρίστας από το Σικάγο, ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 όταν εντάχθηκε στο συγκρότημα Holland, ενώ τρία χρόνια αργότερα δημιούργησε τους glam metalers Nitro με τον T.J. Racer και Bobby Rock. Πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό των θρυλικών MANOWAR για την επετειακή περιοδεία Crushing the Enemies of Metal.

👉 Ο Batio είναι γνωστός για τις διάσημες “περίεργες” κιθάρες του όπως τη V-shaped double neck κιθάρα  και την “Quad Guitar” (με τετραπλό λαιμό) που πρωτο-θαυμάσαμε στο video clip για το τραγούδι  “Freight Train” των Nitro το μακρινό 1989 !  Μαζί του στα Electric Guitar shows θα φέρει μια από αυτές τις εμβληματικές κιθάρες!

 

👉 Ο Batio έχει κυκλοφορήσει το Νο. 1, σε πωλήσεις εκπαιδευτικό video για κιθαρίστες, με τίτλο “Star-Licks”, στο οποίο δείχνει σε επίδοξους guitar heros πως να κάνουν κιθαριστικά κόλπα και εξηγεί έννοιες όπως τα arpeggio “sweeps”, advanced alternate picking, PPS (potential picking speed), tremolo πρακτικές κ.ά.. Είναι γνωστό πως αρκετοί μουσικοί ανάμεσα στους οποίους ο John Petrucci, ο Dimebag, ο Michael Romeo και άλλοι, διδάχτηκαν μέσα από αυτό το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πρώτα τους βήματα.

👉 Το 2003, ο Batio ψηφίστηκε ως ο “No. 1 Fastest Guitar Shredder of All Time” από το περιοδικό Guitar One. Η χαρακτηριστική τεχνική παιξίματος “Over-Under” είναι δική του “εφεύρεση”, κίνηση την οποία έχουν “αντιγράψει” και άλλοι σπουδαίοι βιρτουόζοι κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen κ.ά..

 


Gus G.

👉 Ο σπουδαίος Έλληνας κιθαρίστας, ηγέτης των Firewind και κιθαρίστας του Ozzy Osbourne ( 2009 – 2017) δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

👉 Στην αρχή της καριέρας του υπήρξε μέλος των Mystic Prophecy, Nightrage και Dream Evil. Το 2002 σχημάτισε τους Firewind με τους οποίους φέτος συμπλήρωσαν 20 χρόνια σπουδαίας πορείας με 10 studio albums, έχοντας “οργώσει” τις μουσικές σκηνές σε όλο τον πλανήτη! Παράλληλα, έχει κάνει guest συμμετοχές σε δημιουργίες πολλών καταξιωμένων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι Jason Becker, Arch Enemy, Kamelot κ.ά..

 

👉 Το 2009, το management του Ozzy Osbourne ζήτησε από τον Gus G. να αναλάβει τον ρόλο του κιθαρίστα στη μπάντα του Double O.! H πρώτη του εμφάνιση ως επίσημο μέλος του group ήταν στο BlizzCon 2009. Με τον Gus G., ο Ozzy ηχογράφησε τις κιθάρες στο album Scream, ενώ η συνεργασία τους διήρκεσε 7 χρόνια (μέχρι το 2017). Στην Ελλάδα είχαμε την χαρά να τους αποθεώσουμε μαζί στη σκηνή το καλοκαίρι του 2012, στο Terra Vibe με special guests τους Slash, Zakk Wylde, & Geezer Butler, στο πλαίσιο του με τους Ozzy & Friends show.

👉 Ως solo καλλιτέχνης έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει 4 studio album – “I Am the Fire” (2014), “Brand New Revolution” (2015), “Fearless” (2018) και  “Quantum Leap” (2021), στα οποία συμμετέχουν αξιόλογοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι: Jeff Scott Soto, Dennis Ward, Mats Levén κ.ά.. Επιπλέον, έχει κάνει περιοδείες και εμφανίσεις ως solo καλλιτέχνης και έχει εμφανιστεί έχοντας στο πλευρό του σπουδαίους μουσικούς και performers όπως οι Uli Jon Roth, Marty Friedman, Jorn Lande, Paul Di Anno κ.ά..

👉 Στο Electric Guitarlands θα είναι η πρώτη φορά που ο Gus G. θα παρουσιάσει live μερικά από τα τραγούδια του πιο πρόσφατου solo album του “Quantum Leap”! 


Rowan Robertson

👉 Σε ηλικία μόλις 17 ετών, o Rowan Robertson ως νεαρός και φέρελπις κιθαρίστας εκτοξεύθηκε από την αφάνεια στη διεθνή φήμη σχεδόν εν μία νυκτί καθώς εντάχθηκε στους Dio, του Ronnie James Dio.

👉 Όντας μεγάλος fan του “Μεγάλου Κοντού”, είχε την τόλμη να προσπαθήσει πολλές φορές να προσεγγίσει το management του group και να ζητήσει ακρόαση. Τελικά, τα κατάφερε με την επιμονή του, όταν ανάμεσα σε χιλιάδες demo, το δικό του έφτασε στα χέρια του Dio, ο οποίος τον επέλεξε να μπει στο group αντικαθιστώντας τον κιθαρίστα Craig Goldy που είχε αποχωρήσει.

 

 

👉 Μαζί με τους DIO ηχογράφησε το 5o album του group με τίτλοLock Up The Wolves“, το τελευταίο υλικό που έγραψε ο Ronnie James Dio με τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος: τον μπασίστα Jimmy Bain, τον drummer Vinny Appice και τον επί σειρά ετών keyboardist Claude Schnell, οι οποίοι ωστόσο αποχώρησαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, έχοντας μόνο τα credits στη συγγραφή της μουσικής.

👉 Η συμβολή του Rowan Robertson στο “Lock Up The Wolves” είναι αξιοσημείωτη, αν σκεφτεί κανείς πως ήταν ακόμη ένας νεαρός έφηβος και χωρίς επαγγελματική εμπειρία όταν έγραψε και ηχογράφησε αυτά τα τραγούδια, τα οποία είχαν την ατυχία να κυκλοφορήσουν την εποχή που οι μουσικές τάσεις στη rock είχαν αρχίσει να αλλάζουν. 

👉 Μπορεί ο δίσκος να μη πήγε τόσο καλά στα charts, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοδεία προώθησής του, οι Dio “άνοιγαν” τις headline εμφανίσεις των Metallica που προωθούσαν τότε το …And Justice for Αll”, του Yngwie Malmsteen και άλλων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας αυτής ο Dio είχε την ευκαιρία να ξαναμιλήσει με τον Geezer Butler, γεγονός που οδήγησε στην επιστροφή του Dio στους Sabbath και το “πάγωμα” των Dio.

👉 Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Robertson επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν να έχει ακυκλοφόρητο υλικό των Dio, που προοριζόταν να αποτελέσει το διάδοχο του “Lock Up The Wolves”, ωστόσο όπως επισήμανε επιθυμεί να μείνει στο συρτάρι, καθώς θα προτιμούσε να κυκλοφορήσει μόνο με την άδεια του ίδιου του Ronnie James Dio.

 


Andy Martongelli

👉 Ένας από τους πιο διάσημους Ιταλούς shredders, κιθαρίστας, συνθέτης, παραγωγός και δάσκαλος, μέλος των metalers Arthemis αλλά και γνωστός από τη συνεργασία του με τους Ellefson / Soto.

👉 Με τους Arthemis αλλά και ως solo καλλιτέχνης έχει κάνει πολλές εμφανίσεις ως opening act σε σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Megadeth, Saxon, Helloween κ.ά.. ενώ με τους Arthemis έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα festival του χώρου  Hellfes, Download, Wacken Open Air, Bloodstock, κ.ά. ενώ έχει μοιραστεί τη σκηνή με μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα του χώρου όπως οι Steve Vai, Marty Friedman, Paul Gilbert, Kiko Loureiro, George Lynch, Vinnie Moore κ.ά.. 

 


 

Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική βραδιά με setlist γεμάτη από all time classic τραγούδια μερικών από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα όπως: οι Van Halen, Pantera, Black Sabbath, Dio, Megadeth και πολλά άλλα, μαζί με τραγούδια από τη solo καριέρα αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών.

 

Επιπλέον, τους κιθαρίστες θα συνοδεύσουν στη σκηνή οι Francesco Caporaletti στο μπάσο (The Gang – Vinnie Moore), Roberto Pirami στα drums (Vinnie Moore – Michael Angelo Batio Band) και Riccardo Curzi στα φωνητικά!

 

Don’t miss! 


Tickets info: Kastoria


Back to top button