Κόσμος

Τουρκία: «Καζάνι που βράζει» λίγο πριν τις εκλογές

Ο δρόμος προς τις τουρκικές κάλπες είναι γεμάτος αντεγκλήσεις και ένταση. Στη Σμύρνη, υποστηρικτές του κυβερνώντος AKP μεταξύ των οποίων και κομματικό στέλεχος επιτέθηκαν σε καφενείο κι άρχισαν να σχίζουν αφίσες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ακούμε ότι κάποια στοιχεία θα βγουν στους δρόμους το βράδυ των εκλογών και θα κάνουν έκτροπα. Δεν είμαι μόνο εγώ (που δέχομαι αυτές τις πληροφορίες), αλλά και άλλοι αρχηγοί. Θέλω όλοι να είναι ήρεμοι», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Την ίδια ώρα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Γενί Σαφάκ κατηγορεί τους  Γκιουλενιστές ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου στο Ερζερούμ, ο Ερντογάν κατηγορεί την αντίπαλη πλευρά για προβοκάτσια και  υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν, Σοϊλού επιτίθεται και πάλι εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Τις κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, για το σκάνδαλο διαφθοράς με εμπλοκή στελεχών του AKP το Δεκέμβριο του 2013 αλλά και για τις μεγάλες διαδηλώσεις στο Πάρκο Γεζί τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button