Κόσμος

Eκλογικό θρίλερ στην Τουρκία – ‘Ολα «ανοιχτά»

Με τις δημοσκοπήσεις να είναι αμφίρροπες, οι δύο βασικοί αντίπαλοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί, αυτό του ξένου δάκτυλου. Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες και ονομαστικά τον πρόεδρο Μπάιντεν για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει αναφορά ακόμα και στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από την άλλη, επιτέθηκε στη Ρωσία κατηγορώντας τη για συνωμοσίες και διασπορά ψευδών ειδήσεων, με σκοπό να βοηθήσει τον Ερντογάν.

Η ΕΡΤ συνδέεται ταυτόχρονα με την Άγκυρα και τον απεσταλμένο της, Πιέρρο Τζανετάκο και με τους ανταποκριτές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιάννης Μανδαλίδης ήταν στην ομιλία του Τούρκου προέδρου ενώ η Αριάνα Φερεντίνου μετέδωσε ότι σε τελευταία δημοσκόπηση ο Ταγίπ Ερντογάν ανακτά έδαφος και λαμβάνει το 51% .

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επικεντρώθηκε στους νέους, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ενώ νωρίτερα βρέθηκε σε δύο προεκλογικές συγκέντρωσης σε δυτικά προάστια της Κωνσταντινούπολης.
Κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για συνωμοσία εις βάρος του Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα του στις προεδρικές εκλογές υπό το βάρος  ροζ σκανδάλου.

Οι κατηγορίες του προέδρου Ερντογάν κατά του Κιλιτσντάρογλου εδράζονται σε τρεις άξονες:

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button