Κόσμος

Εκλογές Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα των τουρκικών προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Το HABERTURK μεταδίδει πως με το 9,1% των ψήφων καταμετρημένο, στις προεδρικές εκλογές ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,47% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 34,79%.

Το TRT HABER μεταδίδει πως με βάση πολύ αρχικά αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,84% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 45,72%

Το HALK TV, με το 1,1% των ψήφων καταμετρημένο, δίνει στον Ερντογάν 49.84%, και στον Κιλιτσντάρογλου 45,72%. Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

Ενημερωση 19:35

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφει προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές, με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, σύμφωνα με κρατικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Με βάση αυτό το ποσοστό καταμέτρησης, ο απερχόμενος Τούρκος πρόεδρος συγκέντρωσε το 54,3% των ψήφων έναντι 39,8% του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με πολύ προκαταρκτικά αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

ΑΠΕ

Back to top button