ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Με μεγάλη συμμετοχή το σεμινάριο «Slow Journalism» με τον Βασίλη Κατσάρα (φωτογραφίες)


Παρευρέθηκε και η στενή του συνεργάτιδα και παρουσιάστρια Χριστίνα Καλημέρη
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 το σεμινάριο  Share Your Knowledge με τίτλο: «Slow Journalism», με τον κ. Βασίλη Κατσάρα, δημοσιογράφο, μέλος του ΕΣΗΕΜ-Θ και αρχισυντάκτη της εκπομπής «Εντός κάδρου» (ΕΡΤ3 και ERTFLIX), που διοργάνωσε το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.
Ο κ. Κατσάρας αναφέρθηκε στη σύγχρονη τάση του Fast Journalism και την συνέκρινε με την κατανάλωση fast food, καθώς είναι προσβάσιμη και εύπεπτη, αλλά φτωχή σε ουσία. Την αντιπαρέθεσε με την πρακτική της Αργής Δημοσιογραφίας, που χαρακτηρίζεται από αξίες όπως η ακρίβεια, το βάθος, η διαφάνεια και η αξιοπιστία. Αναφερόμενος στην εκπομπή «Εντός κάδρου», ο κ. Κατσάρας επισήμανε τον ερευνητικό της χαρακτήρα και τη σημασία που δίνεται σε κοινωνικά θέματα, καθώς δίνει φωνή σε απλούς πολίτες για να περιγράψουν προσωπικές τους ιστορίες. Επιπλέον, παρουσίασε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας, καθώς και τη διαδικασία διεξαγωγής της. Τέλος, τόνισε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη σημαντικότητα του πνεύματος ομαδικότητας στον εργασιακό χώρο.
Στη διάλεξη παρευρέθηκε και η στενή του συνεργάτιδα και παρουσιάστρια της εκπομπής «Εντός κάδρου», κ. Χριστίνα Καλημέρη.

 

 

 

Back to top button