Καστοριά

Γυμνάσιο Οινόης: Για τον αγαπημένο μας συνάδελφο Γιώργο Πλεύρη

Συντετριμμένοι πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συναδέλφου φιλολόγου Γεωργίου Πλεύρη. Ο Γιώργος υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Οινόης για συνολικά δεκαοκτώ έτη, από το σχολικό έτος 1993-94 μέχρι και το σχολικό έτος 2010-11, εκ των οποίων τα δέκα έτη ως διευθυντής του σχολείου.

Έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς ένας άνθρωπος που με τη συνολική του παρουσία και προσφορά καθόρισε όσο κανείς άλλος την ταυτότητα του σχολείου. Αεικίνητος, δυναμικός και αφοσιωμένος στον παιδαγωγικό του ρόλο, αποτέλεσε πρότυπο εκπαιδευτικού που ενέπνευσε συναδέλφους, μαθητές και γονείς. Με τιμή και υπερηφάνεια οι συνάδελφοι και φίλοι του παρακολουθήσαμε τη μετέπειτα πορεία του στα Ιωάννινα, όπου συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς να προσφέρει τις γνώσεις και την τεράστια εμπειρία του, πάντα ακούραστος, πρωτοπόρος, καινοτόμος και δημιουργικός.

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Γιώργου στο σχολείο, τις τοπικές κοινότητες και την εκπαίδευση γενικότερα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Οινόης αποφάσισε να ονομαστεί η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «αίθουσα Γεώργιος Πλεύρης», για να διατηρείται πάντα ζωντανή η ανάμνηση του αγαπημένου μας συναδέλφου να προλογίζει με ενθουσιασμό τις δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις που εκείνος εμπνεύστηκε και που αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά της σχολικής μας κοινότητας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Οινόης

Γεώργιος Πάνος

ΠΕ86 Πληροφορικής

Διευθυντής Γυμνασίου Οινόης

Back to top button