Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Βασιλειάδα: Η άσκηση “Διά Πυρός 2023” της Πυροσβεστικής Καστοριάς και της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας (φωτογραφίες)

Άσκηση “Δια Πυρός 2023”, που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, διεξήχθη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Μαΐου σε δασική έκταση στην είσοδο του χωριού Βασιλειάδα της Π.Ε. Καστοριάς.
Παρόντες στην άσκηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Μάνος, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας και ο Διοικητής Κωνσταντίνος Τσαλίκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς και ο Διοικητής Ιωάννης Αμανατίδης, η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Κοτσώνης, κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Καστοριάς, η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καστοριάς Σοφία Βλάχου, η προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς Άρτεμις Καραγιάννη, ο Δασάρχης Καστοριάς Αθανάσιος Ζυγούρας, ο προϊστάμενος του τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Π.Ε. Καστοριάς Κωνσταντίνος Τζηκαλάγιας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Καστοριάς και το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς.
Οι Ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας αποτελούν την καλύτερη μέθοδο δοκιμασίας – εκπαίδευσης και αξιολόγησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας –επάρκειας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείριση καταστροφών.
Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην άσκηση για την επιτυχή έκβασή της.
O Αντιπεριφερειάρχης
Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας
 Θωμάς Μάνος

 

Back to top button