Κόσμος

Αυστρία: Το παραμυθένιο χωριό Χάλστατ ύψωσε έναν φράχτη για να εμποδίζει τους τουρίστες

Το αυστριακό χωριό Χάλστατ, ο αγαπημένος προορισμός πολλών τουριστών λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς του με το βασίλειο Αρεντέλα στην ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen, τοποθέτησε έναν ξύλινο φράχτη για να κρύψει τη θέα προς τις Άλπεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοσμοσυρροή.

«Αντιδράσαμε μετά τις καταγγελίες των κατοίκων» της κοινότητας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αρμόδιος του δήμου, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του. Οι εργασίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Με τα παραδοσιακά, γραφικά σπίτια του σκαρφαλωμένα στην απόκρημνη όχθη, πλάι σε μια λίμνη με κρυστάλλινα νερά, και το βέλος της εκκλησίας του να υψώνεται στον ουρανό, το Χάλστατ δεχόταν σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο πριν από την πανδημία της Covid-19. Ένα «αντίγραφο» του χωριού κατασκευάστηκε στην Κίνα. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη Νότια Κορέα, χάρη σε μια τηλεοπτική σειρά στην οποία αναφερόταν το όνομά του. Το Χάλστατ έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την Unesco και φέρεται ότι ενέπνευσε επίσης το βασίλειο της Αραντέλας.

Ο φράχτης τοποθετήθηκε με την ελπίδα ότι οι τουρίστες δεν θα συρρέουν πλέον σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για να τραβήξουν σέλφι – και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

ΑΠΕ

Back to top button